Gündem
  • 27.4.2013 23:35

Çiçek'ten Kamer Genç'e sert eleştiri...

 TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e yönelik sözlerine ilişkin, "Yüce Meclis'e yakışan bir üslup bizim için önemlidir. Kaldı ki bu bir hanımefendiye, bir kadın milletvekiline, bir bakana yapılıyorsa bunu da hep beraber bir defa daha değerlendirmemiz gerekiyor" dedi.
     "TRT Türk Sanat Müziği Çocuk Şarkıları Beste Yarışması 2013" programına katılan Çiçek, Arı Stüdyosu'na gelişinde, bir basın mensubunun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na gönderdiği yazı ve CHP'li Kamer Genç'in sözleriyle ilgili değerlendirmesini sorması üzerine, Meclis'te, 24. dönemdeki iç tüzüğe uygun olmayan, kaba, yaralayıcı ve incitici sözlerin bir derlemesini, herhangi bir ayrım gözetmeden 27 Şubat'ta, 4 partinin genel başkanına birer klasör eşliğinde gönderdiğini hatırlattı.
     "Çünkü neticede bu türlü kaba, yaralayıcı sözlerin hangi partiden söylendiği bir dereceye kadar önemli. Esas olan, bu sözlerin Meclis çatısı altında söylenmiş olmasıdır" diyen Çiçek, Meclis İç Tüzüğü'nün tasvip etmemesine rağmen bu tür sözlerin sarf edildiğini, oturumu yöneten başkanlar tarafından gerekli ikazların yapıldığını vurguladı.
     Ama işin dozunun giderek artmaya başladığına dikkati çeken Çiçek, "Rahatsız edici bir boyuta da gelince ben herhangi bir ayrım yapmaksızın 4 siyasi partimize de göndererek, kendilerinin de tasvip etmeyeceğine inandığım bu konuyu kendilerine uygun görecekleri yol ve yöntemle bu işin normalleşmesi açısından bir talebim oldu, bir ricam oldu" diye konuştu.
     Bunun üzerinden iki ay geçmesine rağmen ayıplanan, çirkin bulunan ve kınanan sözlerin söylenmeye devam ettiğini belirten Çiçek, şunları kaydetti:
     "Bu konuda bir defa daha partilerimizden iç tüzüğün 67. maddesine uygun bir müzakere üslubunun Meclis'te yerleşmesi açısından bir talebimiz oldu. Meseleye öyle bakmak lazım gelir. Bu, yeni olan bir şey değil. İlki 27 Şubat'ta gönderildi, 4 siyasi partimize. Ben hepsinden rica ediyorum. Gerçekten kürsüye çıkınca hepimiz 'Yüce Meclis' diye konuşmaya başlıyoruz. Yüce Meclis'e yakışan bir üslup bizim için önemlidir. Kimin söylediğinden çok daha öteye... Kaldı ki bu bir hanımefendiye, bir kadın milletvekiline, bir bakana yapılıyorsa bunu da hep beraber bir defa daha değerlendirmemiz gerekiyor. Ümit ederim son olur bu. Bir daha olmaz. Arzumuz budur."
    
     Muhabir: Şenay Ünal / Hüseyin Gazi Kaykı
     Yayıncı: Murat Taydaş

 

 

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER