Gündem
  • 29.9.2013 14:53

"Çıkmış anamuhalefetin lideri birşey söylüyor"

DENİZLİ

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Tavas Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Burada yaptığı konuşmada,  bu sabah Zorlu Enerji Grubu'nca Denizli'nin Sarayköy ilçesinde yapımı tamamlanan Kızıldere 2 Jeotermal Santralı'nın açılışını yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, ardından Tavas'a geldiklerini söyledi.

Buradan Acıpayam ve Çivril ilçelerine geçeceklerini ve toplu açılışları gerçekleştireceklerini aktaran Başbakan Erdoğan, "Bugün bu toplu açılış töreniyle Tavas'a 11 ayrı eser kazandırıyoruz. Tavas Belediyemizin, kamu kurumlarımızın tamamlamış olduğu 17 trilyon tutarındaki yatırımların hayırlı olmasını Allah'tan temenni ediyorum" dedi.

Projelerin hazırlanmasında emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, Tavas'ın tarihine görünümüne değer veren üst yapıya olduğu kadar alt yapıya da yatırım yapan belediye yönetimini tebrik etti.

"Biliyorum ki bugün biz anlamlı bir yerde konuşuyoruz. Rahmetli Menderes'in kuruluşunu yaptığı şimdi ise Ziraat Bankası olarak kullanılan mekanın önündeyiz" diyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Böyle bir mekanda sizlerle bir aradayız. Bizim gönüllerimiz arasında birilerinin göremediği bir bağ var. Biz sizi farklı seviyoruz çünkü biz milletimize efendi olmaya değil milletimize hizmetkar olmaya geldik. Sevgili kardeşlerim 2011 yılında haziran seçimleri öncesinde Denizli'ye gelmiştim. Coşkulu bir miting gerçekleştirdik. Orada Denizli'nin tamamına bir söz verdik. Ne dedik Denizli'yi büyükşehir yapacağız dedik. 17 Eylül'de bir kez daha geldik ve verdiğimiz sözü tekrarladık, bir kez daha teyit ettik. Kasım ayında da Denizli'ye verdiğimiz sözü tuttuk. TBMM'de yasayı çıkardık ve Denizli'yi büyükşehir statüsüne kavuşturduk. Öncelikle bunun Denizli'ye hayırlı olmasını diliyorum. Çünkü Denizli büyükşehir olunca bundan Tavas da çok kazançlı çıkacak."

Tavas Belediyesinin varlığını koruyacağını belirten Erdoğan, "Beldelerimiz ve köylerimiz mahalle oluyor. Değerli kardeşlerim bütün alt yapıyla artık Denizli Büyükşehir Belediyesi ilgilenecek. Yani buranın su, kanalizasyon diye bir sorunu olmayacak. En ücra köye ki orası mahalle oluyor oraya kadar her şey ilçe ve büyükşehir tarafından gerçekleştirilecek. İsteyen istediği gibi binasını yapmayacak. Bir plan dahilinde yapılacak. 5 binlik, 25 binlik 50 binlik nazım imar planlarını büyükşehir yapacak, binlik planı da Tavas Belediyesi yapacak. Mimar, mühendis bu noktada sıkıntı var, bunlar da büyük ölçüde kalkıyor. Buralarda harita mühendisleri çevre mühendisleri göreceğiz. Artık Tavas çok daha farklı bir şekilde geleceğe mahalleleriyle yürüyecek" şeklinde konuştu.

"İstanbul halkı bizi destekliyor"

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığından, başbakanlığa gelmiş biri olduğunu ve belediyecilik tecrübesinin bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"İstanbul gibi bir şehri CHP zihniyetinin o çöp, çamur, kirli hava, yoksulluk, bunlardan kurtararak İstanbul'u, İstanbul yaptık. Bakın o günden bu güne İstanbul başkalarına teslim edilmiyor niye çünkü bir daha onlara teslim edilecek olsa İstanbul'un başı derde girer bunu biliyorum. İstanbul halkı da sürekli olarak bizi destekliyor. Şu anda İstanbul'da yaptıklarımız Ankara'da yaptıklarımız diğer 10 tane büyükşehirde ki bunlar hep AK Parti yönetimindedir, yaptıklarımız bunu bunu gösteriyor. Denizli'de 10 sene önceki Denizli var mı? Şu anda bambaşka, modern bir Denizli'yi görüyoruz. Ben 10 yıl önceki Denizli'yi de bilirim. Onun yollarının halini bilirim, bir tane alt geçidi yoktu dalçıkı yoktu. Ama şimdi dalçıklarıyla, kavşak düzenlemeleriyle, parklarıyla, bahçeleriyle bambaşka, modern bir Denizli'yi görüyoruz. Denizli gerçekten şimdi çağ atladı."

Yeni demokratikleşme paketi

"Yarın saat 11.00'de Ankara'da yeni demokratikleşme paketini açıklayacak, büyüyen Türkiye'ye yaraşan yeni hak ve özgürlükleri teminat altına alacağız" diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

"On bir yıldır yaptığımız reformlara yenilerini ekleyecek, Türkiye'yi ağırlıklarından, prangalarından, zincirlerinden kurtaracağız. Bu ilk değil, son da olmayacak. Şartlar, imkanlar geliştikçe, Türkiye büyüdükçe reformlarımızı yapmaya, büyüyen Türkiye'ye yakışan adımları atmaya devam edeceğiz. Paket açıklanınca reformlarımız hayata tek tek geçince göreceksiniz Türkiye güç kazanacak, Türkiye ivme kazanacak, ekonomi ve demokrasi sınıf atlayarak yeni bir safhaya geçecek. Ekonomi ve demokrasi sınıf atlayarak yeni bir safhaya geçecek. Barış, huzur içinde, kardeşlik içinde Türkiye daha cesur, daha hızlı, daha emin adımlarla büyüyecek. Şimdiden bu demokratikleşme paketinin de hayırlı olmasını diliyorum."

Kılıçdaroğlu'na eleştiri

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Trakya'daki konuşmasını da eleştiren Başbakan Erdoğan, şözlerini şöyle sürdürdü:

"Dün çıkmış anamuhalefetin genel müdürü, Trakya'da bir şey söylüyor. Hala diyor 'hayvan ithal ediyorlar'. Dünyadan haberi yok. Biz artık hayvan ithalini bitirdik. Şimdi bakın bu Kurban Bayramı'nda dışarıdan hayvan asla ithal edilmiyor. Bu kurban bayramında kendi yetiştirdiğimiz, kendi ürettiğimiz kurbanları, kurban edeceğiz. Zaten sorsanız 'kurban nedir' diye bundan da anlamaz, onu da bilmez. Onu da söyleyeyim. Onu da bilmez. Şu anda markette diyor etten bahsediyor. Sadece etten niye bahsediyorsun? Etin çeşitleri var. Kıymadan al, kemiklisi, kemiksizi ondan sonra antrikotuna varıncaya kadar kuşbasışına kadar bunların hepsi ayrı sınıftır, fiyatları da ayrıdır bunları da öğren genel müdür. Bunların hepsini bilmen lazım. Bunların ortalama fiyatları var ve asgarisi veyahut en yükseği var, bunları da bilmen lazım. Şunu çok açık net söyleyeyim. Artık hayvancılıkta inşallah hedefimiz dün ithal eden ülkeydik, inşallah yeniden ihraç eden ülke haline geleceğiz. Çalışmamız bu."
 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 11:36

İLGİLİ HABERLER