Yaşam
  • 20.1.2006 13:08

DEV PANDALARIN ÇİFTLEŞME DANSI!..

Tayland hayvanat bahçesinin dev pandaları Çuang Çuang ve Lin Hui’nin platonik aşklarının iki yıl sonra gerçek aşka dönüşmesi bebek panda beklentisini de beraberinde getirdi.

Ülkenin kuzeyindeki Çiang Mai hayvanat bahçesi yetkililerinin verdiği bilgiye göre, dev pandalar çiftleşme danslarına önceki gün başladılar. Dün de birbirlerini koklayan pandaların çiftleşmeye başladıkları belirtildi.

Hayvanat bahçesinin hakla ilişkiler müdürü Rossukhon Chuicomwong, yaptığı açıklamada, birbirlerini çok seven pandaların çok mutlu olduklarını söyledi. Chuicomwong, bu durumdan kendilerinin de çok mutlu olduklarını belirterek, “Belki çok yakında bir bebek pandanın geleceğini” ifade etti.

Thai basını da bugünkü baskılarında siyah ve beyaz pandaların resimlerine yer ayırdı. Yüzlerce ziyaretçi de 2 ya da 3 gün sürmesi beklenen çiftleşmeyi izlemek için hayvanat bahçesine akın etti.

Çuang Çuang ve Lin Hui, geçen kasımda hayvanat bahçesinde düzenlenen bir törenle evlendirilmişti. Çiftin Tayland geleneklerine uygun olarak kıyılan nikahına, bazıları panda kostümü giymiş çok sayıda misafir katılmıştı.

Tayland, Çuang Çuang ve Lin Hui’yi, Ekim 2003’te Çin’den 10 yıllığına 250 bin dolara kiralamıştı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:12

İLGİLİ HABERLER