Gündem
  • 9.4.2012 13:31

Dışişleri Bakanlığı'ndan Suriye'ye sert uyarı

Suriye ordusu ve muhaliflerin arasındaki çatışma aralıksız devam ederken son çatışmalardan sonra Türkiye'den Suriye'ye uyarı geldi.

Suriye'nin Türkiye'ye kaçanların barındığı Kilis'teki kamplara Suriye'den ateş açıldı. Üç kişinin yaralandığı saldırı üzerine Dışişleri Bakanlığı, Ankara'daki Suriye Büyükelçiliği nezdinde diplomatik girişimde bulundu.

Sabah saatlerinde Kilis'teki kamplara Suriye sırınırın diğer tarafından ateş edilmesi üzerine iki Suriyeli ve bir tercüman yaralandı.

Türk yetkilileri, olayı doğrularken Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Halit Çevik'in Ankara'daki Suriye Büyükelçiliği Maslahatgüzarını telefonla arayarak saldırıya "derhal son verilmesi"ni istediği bildirildi.

SINIR KAPATILDI
Öte yandan Kilis Öncüpınar sınır kapısının güvenlik nedeniyle kapatıldığı bildirildi.

ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Sabah 04.00 sıralarında Beşşar Esad'a bağlı Suriye ordusu ile Muhalifler arasında Suriye'nin Sucu ile Maarin köyleri yakınlarından çatışma başladı. Yüksek tepelere ve Öncüpınar Sınır Kapısı karşısındaki Esselame Sınır Kapısı'nın üzerine yüksek noktalara mevzilenen Suriye ordusu zeytin bahçelerinin içerisinde sıkıştırdığı muhalifler ile çatışmaya başladı. Silah sesleri Türk sınırındaki köylerden ve Kilis merkezden duyulurken, Suriye birlikleri muhaliflerin üzerine tank, top ile makineli tüfekler ile ateş açıyor.

Muhalifler ise kaleşnikof silahlarla karşılık veriyor. Çok sayıda muhalif ile Suriye ordusu askerleri çıkan çatışmada yaralandı. Suriye askerlerinden yaralananlar Halep ve Azez hastanelerine kaldırılırken, yaralanan bazı muhalifler Kilis'e getirildi. Bazı yaralı muhalifler ile Türkiye sınırda bekliyor. Çatışmalardan kaçan Suriyeliler ise Türkiye'ye doğru kaçmaya başladı. K

onteynır kentte kalan Suriyeliler, gözetleme kulesinin üzerine çıkarak Beşşar Esad aleyhine sloganlar atarken bazıları ise konteynır kentin barikatını kırarak yarılıları almak için sınıra gitti. Konteynır kentte kalan Suriyeliler, sınıra yemek, battaniye gibi eşyaları Suriyeli muhaliflere götürmek için gitti. Polis geniş güvenlik önlemleri alarak Suriyelileri konteynır kente sokmak için çalışıyor. İl Merkezinden takviye gelen polis eli konteynır kentten çıkan Suriyeliler, konteynır kente konuldu.

Suriye keskin nişancıları ateş açmalarına aldırmayan Suriyeliler, konteynır kentin gözetleme kulesi ile itfaiye aracı ve buldukları yüksek noktalara çıkarak çatışmayı izliyor. Sınır birliklerinde alarm verildi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:56

İLGİLİ HABERLER