Medya
  • 2.8.2008 11:48

DOĞAN GRUBU KARIŞTI!... UĞUR DÜNDAR, BİRAND'A YUMRUK ATTI!

Doğan Grubu'nda yıldızlar savaşı...

Rating savaşlarında birbirleriyle kıyasıya yarışan iki ünlü anchorun mücadelesi, ekranların dışına taştı. Geçtiğimiz günlerde bir öğle yemeğinde buluşan soruşturmacı TV'ci Uğur Dündar ile meslektaşı Mehmet Ali Birand fena kapıştı.

Olay Nasıl Gelişti?

Kanal D Haber, Ergenekon soruşturması sırasında adı gündemden düşmek bilmeyen Tuncay Güney'i uzun süredir yaşadığı Kanada'dan 32.Gün'e çıkarma girişimi başlattı. Aslında bu zor bir işti. Yanlızca Güney'in ikna edilmesi yetmiyor, kıtalararası bir canlı yayın zinciri kurulması gerekiyordu. Birand'ın kaliteli haber ve teknik ekipleri bütün zorlukları aşarak amaca ulaştı. Canlı kayıt denilen sitemle Tuncay Güney'le bağlantı kuruldu. Güney'e birbirinden kritik sorular soruldu.

Star Haber Erken Davrandı

Nevar ki Birand ve ekibi binbir gayretle hazırladıkları programdan çeşitli bilgilerin 32.Gün'den önce Uğur Dündar'la Star Haber'de yayınlandığını görünce, deliye döndü. Ünlü anchor Birand, hiç yapmadığı birşey yaparak STAR TV'nin bulunduğu kata geldi ve sağa sola bağırmaya başladı. Birand "siz ne yapmak istiyorsunuz?" diye haykırıyordu.

Neden sonra 32.Gün başladı ve seyirciler programı nefessiz takip etti. Gerçi Güney Birand'a "çifte mesleklilik" gibi suçlamalarda bulunsa da 32 ekibi büyük bir başarıya imza atmıştı.

Burada Bitmedi

Fakat ünlü anchor aynı grupta çalıştığı ve beraber yiyip içtiği bir arkadaşının kendisine yaptığını unutamıyordu.
Derken Birand ve Dündar Mehmet Ali Yalçındağ'ın ev sahipliğinde Doğan Medya'nın VIP restaurantında biraraya geldi. Bu bir arayı düzeltme yemeğiydi ama ipler bir anda gerildi.

Yumruğu Çaktı

Birand'ın gittikçe sertleşen eleştrilerine dayanamayan Uğur Dündar, ifadeleri hakaret olarak kabul edince, kalktı ve meslektaşına yumruğu patlattı. Birand ne olduğunu analayamamıştı ki Yalçındağ araya girerek, olayın daha da büyük bir rezalet hale gelmesine engel oldu.

Aydın Doğan'ı Aradı

Dündar derhal olay yerinden uzaklaştırıldı. Ancak yumruğu yiyen Mehmet Ali Birand bir türlü sakinleşmiyordu. Derhal telefona sarıldı ve büyük patronu aradı. Birand, Aydın Doğan'a bu durumu asla kabullenemeyeceğini ifade ederek, derhal gerekeni yapmalarını, aksi takdirde Doğan Grubu'nda daha fazla kalabilmesinin mümkün olmadığını anlattı.

Ekibiyle Birlikte Ayrılabilir

Aydın Doğan'ın Mehmet Ali Birand'ı sakinleştirmek için hayli dil döktüğü, ancak problemin tam olarak çözülemediği ifade ediliyor. Kendisine yapılan kötülükleri unutmayan bir kişi olarak tanınan Birand'ın, uygun bir mecra bulduğu takdirde Doğan Grubu'nu terkedebileceği konuşuluyor.
 
 
Kaynak: Postmedya
 
DAHA ÖNCE DE YAPMIŞTI
Uğur Dündar'ın daha önce de haber yapmak için gittiği Bezmen'lerin evinde, kendisine içeriye giriş izni vermeyen bekçiyi tekme tokat dövdüğü ve sövdüğü kameralara yakalanmış. Sözkonusu görüntüler yıllar boyu gizlenmiş, hiçbir televizyon kanalı yayınlamamıştı. Ancak Ufuk Güldemir, Habertürk TV'yi kurduktan sonra sözkonusu görüntüleri yayınlamaya cesaret etmiş ve kamuoyu da böyece görmüştü.
 
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 07:23

İLGİLİ HABERLER