Gündem
  • 3.8.2009 10:29

DOĞU PERİNÇEK MAHKEME SALONUNU TERK ETTİ

YUSUF MELİKOĞLU/İSTANBUL

Birinci Ergenekon davasında Doğu Perinçek ve Muzaffer Tekin'in de aralarında bulunduğu bazı sanıklar duruşma salonunu terk etti.

Emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 86 sanıklı birinci "Ergenekon" davasının 52 günlük aranın ardından yeniden başladı. Duruşmada, bu dava ile Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet gazetesine yönelik saldırıya ilişkin 8 sanıklı dava birleştirildi.
İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ndeki salonda görülen birinci "Ergenekon" davasının bugünkü 102. duruşmasına, tutuklu sanıklar emekli Tuğgeneral Veli Küçük ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek'in de aralarında bulunduğu 25 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada ayrıca tutuksuz sanıklardan eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu ve Güler Kömürcü Öztürk de hazır bulundu.
Salonda, Danıştay üyeleri ve Cumhuriyet Gazetesine yönelik saldırıya ilişkin davanın tutuklu sanıklarından Alpaslan Arslan, İsmail Sağır ve Tekin Irşi de yer aldı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:58

İLGİLİ HABERLER