Dünya
  • 8.1.2008 16:26

DOKTORUN 1 MİLYON YTL'LİK ALACAĞINI YEĞEN ÇAKICI TAHSİL ETMİŞ

Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak suçundan cezaevinde bulunan Alaattin Çakıcı´nın, Soyut Holding´ten alacağı nedeniyle tahsilatta yardım isteyen Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü´nde klinik şefi Doç. Dr. Mehmet Nurettin Sertçelik´in işinin halledilmesi için devreye girdiği ortaya çıktı.
      Çakıcı´nın çetenin Ankara sorumlusu olan ve bir spor salonu işleten Mehmet Murat Yücel´e haber göndererek, ``Nurettin Hoca´nın işini halledin'' diye talimat verdiği iddia edildi.
      Antalya´da 5 gün önce düzenlenen çete operasyonunda aralarında Alaattin Çakıcı´nın yeğeni Adem Çakıcı ve damadı Hacı Yıldız´ın da bulunduğu 16 kişi yakalanmış, dün mahkemeye çıkartılan zanlılardan 12´si tutuklanmıştı. Çetenin Ankara sorumlusu olduğu sürülen Mehmet Murat Yücel ve Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Bölümü´nde klinik şefi olarak görev yapan Doç. Dr. Mehmet Nurettin Sertçelik de dün Ankara´da gözaltına alınmıştı. `Veliaht' kod adı verilen operasyon kapsamında Ankara´da yakalanan Doç. Dr. Sertçelik´in cezaevinde bulunan suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı´dan yardım istediği ortaya çıktı. Soyut Holding´ten 1 milyon YTL alacağı nedeniyle tahsilatta yardım isteyen Doç. Dr. Sertçelik´in işinin halledilmesi için devreye giren Çakıcı´nın çetenin Ankara sorumlusu olan ve bir spor salonu işleten Mehmet Murat Yücel´e haber göndererek, ``Nurettin Hoca´nın işini halledin'' diye talimat verdiği iddia edildi. Doç. Dr. Sertçelik´in, Yücel´in spor salonuna giderek, ``Soyut Holding´ten yaklaşık 1 milyon YTL alacağım var. Ama tahsil edemiyorum, bana yardım edin'' dediği belirlendi. Bunun üzerine Yücel´in, Alaattin Çakıcı´nın yeğeni Adem Çakıcı, Kemal Engin Taksu ve halen firarda olan ve isimleri açaklanmayan 2 kişiye tahsilat işini verdiği ortaya çıktı. Paranın bir kısmını tahsil eden Çakıcı ve adamlarının, geri kalan tahsilat gecikince gözdağı vermek için Soyut Holding´in Ankara´da bulunan binasını kurşunladığı bildirildi.
      Antalya Kaçakcılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından dün Ankara´da gözaltına alınan Doç. Dr. Mehmet Nurettin Sertçelik ve Mehmet Murat Yücel, bugün sabah saatlerinde Antalya´ya getirildi. Adliye sarayında doktor kontrolünden geçirilen Sertçelik ve Yücel sorgulanmak üzere Organize Suçlar Büro Amirliği´ne götürüldü.
      Alaattin Çakıcı´ya yazdığı mektupta ``Senin izinden gidiyorum amca'' diyen Adem Çakıcı, damadı Hacı Yıldız ve 10 adamı ise dün gece geç saatlerde cezaevine konuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 14:29

İLGİLİ HABERLER