Gündem
  • 28.6.2008 13:13

DSP'DE SEZER İLE ECEVİT'İN YOLLARI AYRILDI

Genel Başkan Sezer, bazı konularda ihtilafa düştüğü Rahşan Ecevit’le köprüleri attı. Rahşan Ecevit’in, “Senin döneminde DSP büyümedi. Beklenen açılımları gerçekleştiremedin" şeklindeki eleştirileri karşısında Sezer, istifanın eşiğinden döndü...

DSP'nin Kurucu Genel Başkanı Rahşan Ecevit’in, "Senin döneminde DSP büyümedi. Beklenen açılımları gerçekleştiremedin" diyerek eleştirdiği DSP Genel Başkanı Zeki Sezer istifanın eşiğinden döndü. Rahşan Ecevit'e istifa edeceğini söyleyen Sezer, DSP Başkanlık Divanı yer alan arkadaşlarının uyarısı üzerine istifa kararından vazgeçti.

Rahşan Ecevit’le, Zeki Sezer 20 Haziran Cuma günü Ecevit’lerin, Or-An’daki evinde bir araya geldi. Rahşan Ecevit, görüşmede açık net bir şekilde "DSP’nin büyümediğini, kendisinden beklenen açılımları gerçekleştiremediğini ve halktaki alternatif siyasi arayışa cevap veremediğini" söyleyerek Sezer'i eleştirdi.
Sezer ise Rahşan Ecevit'i üzmeyecek bir biçimde "partiye müdahele" edilmesinden yakındı ve olanaksızlıklar içinde genel başkanlığı sürdürdüğünü belirterek "Ben yüzde 30’larda bir parti almadım. Yüzde 1’lerde bir parti devraldım" dedi.
Bunun üzerine Rahşan Ecevit, yerel seçimlere dönük yaptığı "işbirliği ve güçbirliği" çağrısını anımsatarak, "Siyasette sağ sola kayıyor. Sol da sağa kayıyor. Sağ ile sol arasındaki mesafe giderek daralıyor. Türkiye’nin ciddi sorunları var. Halk bu sorunlardan kurtulmak için arayış içinde. Bu siyasi arayışa cevap verebilmenin yolu içine kapanmaktan değil, açılım yapmaktan geçer. DSP’nin bu açılımı yapacağına inanıyor ve temenni ediyorum” karşılığını verdi.
 
Tayyibe Hanıma bırakayım
 
Sezer'in tepkisi "O halde ben istifa ediyorum, yerime de Tayyibe Hanım’ı (Gülek) bırakırım" oldu ve Rahşan Ecevit'in evinden ayrıldı. Sezer'in bu sözlerinden sonra Rahşan Ecevit Sezer'in istifa edeceği kanısını yakın çevcresi ile paylaştı. Ancak Sezer, Başkanlık Divanı toplantısında kurmaylarını Ecevit ile yaptığı görüşme hakkında bilgilendirdiği ve Divan kararı doğrultusunda istifa kararından vazgeçti.
 
"Rahşan Hanım söylüyorsa, dikkate alınmalı"
 
Tartışma DSP içindeki tartışmayı da su yüzüne çıkardı. Rahşan Ecevit'e yakınlığı ile bilenen Emrehan Halıcı, "Rahşan Hanım bir şey söylediği zaman her halde DSP'lilerin bundan yararlanma içeresine girmesi gerekir. Rahşan Ecevit'in söylediği bir söze karşı kırılmamak, alınmamak gerekir. Kimse Rahşan Ecevit'i hesaplaşmanın içine çekmeye çalışmasın. O hesaplaşmaların üstündedir. Partinin en tepesindeki kişidir, partinin kurucusudur. Kişilerle ilgili bir tavır içinde değil fikri bir tavır içindedir" dedi.
DSP izmir milletvekili Recai Birgül ise "Zeki beye saygım ve sevgim var ama tabii ki hanımefendinin yanındayım. Düşündüklerini de doğru buluyorum. Rahşan Ecevit bir tıkanıklık gördü ki, duruma muhadale etme gereğini duydu" dedi.
 
Kurmayları Sezer'in yanında
 
Başkanlık Divanında yer alan Genel Sekreter Masum Türker, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Macit, Tayyibe Gülek, Melda Bayer, Osman Kılıç, Genel Sayman Hasan Suna, Genel Sekreter Yardımcıları Tufan Bural ve Hasan Erçelebi Zeki Sezer’e destek verirken istifasını önlediler.
 
Sezer: İstifa kararım yok
 
Sezer de konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: "Ben üstlendiğim görevi kararlı ve iyi bir şekilde yaparım. Benim bir istifa kararım yok. Parti ile ilgili bir ölçü kullanılacaksa herhalde o seçimlerden sonra ortaya çıkar. DSP sağduyulu ve sağlıklı bir biçimde görevlerini yapıyor ve büyüyor. Rahşan Ecevit bizim büyüğümüzdür, Bülent Ecevit’in emanetidir. Kendisine karşı densizlik ve saygısızlık yapmam söz konusu değildir." (Radikal)
Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 08:17

İLGİLİ HABERLER