Medya
  • 14.1.2015 23:23

Ekrem Dumanlı'dan görülmedik ihanet

Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı, yabancı medya temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda darbe imasında bulundu...Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Medialog Platformu'nun düzenlediği, toplantının konuğu olan Ekrem Dumanlı, Türkiye'de başta medya olmak üzere birçok kesime yapılan baskılardan bahsederek şunları söyledi:

"BÖYLE GİDERSE SON SEÇİM OLUR"

"Korkum şu; böyle giderse, baskı sistemi böyle devam ederse medya susturulur, hatta belki siyaset sahası için iddialı bir şey söyleyeceğim ama endişemi söylüyorum. Elimde somut bir şey yok, belki de bu son seçim olur."

'BU SAATTEN SONRA HALKIN DİKTATÖRLÜĞE RAZI OLACAĞINA İMKAN VERMİYORUM'

Bir yandan endişe duyduğu gelişmeler olduğunu ancak bir yandan da umutlu olduğu konular bulunduğuna işaret eden Dumanlı, "Türkiye'de demokrasi tecrübesi uzun yıllara dayanıyor. Tanzimat Fermanı, Kanuni Esasi gibi yerlerden başlarsak 1830'lardan başlayan, her vatandaşı eşit gören devlet arayışı öteden beri var. Padişah Abdülhamit döneminde bile iki kere parlamenter sistem sahibi olmuşuz. 1950'de çok partili hayata geçmişiz. Defalarca askeri darbe olmasına rağmen demokrasiden geri dönüş olmamış. Bu saatten sonra halkın ve vatandaşın üçüncü sınıf bir diktatörlüğe razı olacağına imkan vermiyorum." dedi.
 

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 22:53

İLGİLİ HABERLER