Eğitim
  • 22.7.2005 06:11

EN BAŞARILI 400 ÖĞRENCİYE VERİLEN BURSTA 'DEVLET ÜNİVERSİTESİ' ŞARTI KALDIRILDI...

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (YURTKUR), sonuçları önceki gün açıklanan 2005-Öğrenci Seçme Sınavı’nda (ÖSS), dört puan türünde ilk 100’e giren en başarılı 400 öğrenciye verileceğini duyurduğu 330 milyon liralık bursta, ‘devlet üniversitesini tercih’ şartını kaldırdı.

Normal burs tutarının üç katı bursun, ilk 400’e giren öğrencilerden vakıf üniversitelerini tercih edenlere de verilmesi kararlaştırıldı. Karara göre, sadece devlet değil vakıf üniversitelerine kayıt yaptıran ÖSS şampiyonlarına da, 12 ay boyunca asgari ücrete denk gelen miktarda burs ödenecek.

YURTKUR, ‘başarılı öğrenciye üç katı burs kararı’nı, 2005 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda duyurmuştu. Duyuruda, halen aylık 110 milyon lira olan burs miktarının üç katına denk gelen aylık 330 milyon liralık burstan, devlet üniversitesini tercih eden ve kayıt yaptıran 400 başarılı öğrencinin yararlanabileceğinin altı çizilmişti. Bunun yanında, ilk 100’e giren 400 öğrenciden vakıf üniversitesine gidenlerin burs hakkını yitirecekleri de ifade edilmişti.

YURTKUR kararının vakıf üniversitelerine bildirilmesi için duyuru hazırlandı. Doğrudan rektörlüklere yazılan, Genel Müdür Hasan Albayrak imzalı duyuruda, ilk kez bu yıl verilecek başarı bursundan söz edildi ve bu burs için konulan ‘devlet’ koşulunun kaldırıldığı bildirildi. Normal burs tutarının üç katı bursta, ‘devlet üniversitesi şartı’nı kaldıran YURTKUR, ‘yurtiçinde üniversite’ şartının halen geçerli olduğunu da vurgulandı.

:Kamuran Zeren - Hürriyet

Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:38

İLGİLİ HABERLER