Gündem
  • 30.11.2013 17:40

"Erdoğan burada seçime girse yüzde 70 oy alır"

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Afyonkarahisar’a gelen Bakan Müezzinoğlu, bugün partisinin Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen ’47. İl Danışma Meclis Toplantısı’na katıldı. Yaklaşan yerel seçimler öncesi kentte yapılan seçim çalışmalarının değerlendirildiği toplantının açılış konuşmasını yapan Bakan Müezzinoğlu, AK Parti’nin kuruluşundan bu yanan ilke edindiği ‘Milletin partisiyiz’ felsefesinden ödün vermediğini ve bu sayede üst üste 3 defa iktidar olduklarını söyledi. Konuşmasında teşkilat üyelerine seslenen ve yaklaşan yerel seçimler öncesi kesinlikle parti içi karışıklıklara meydan verilmemesi gerektiğini dile getiren Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Çalışmalarımızı millet odaklı, millet merkezli yapacağız ki kuruluş günümüzdeki yol felsefemizin hak ve hukukunu koruyalım, geliştirelim. O günden bugüne bu anlamda hangi güçlü dinamiği koyduysak, o güçlü dinamik bizi her geçen gün bizim iktidarda güçlenmemizi sebep oldu. Çok zor şartlardı, çok olumsuzluklar ve çok karanlık senaryolar vardı. Ama AK Parti, ‘Ben milletin partisiyim’ dediği için genel başkanımız, ‘ben millet için varım’ dediği için ve onun kurucuları, ‘millete hizmet için varız’ dediği için o karanlık tablodan millet AK Parti’yi 3 Kasım 2002’de yüzde 34.5 oy oranı ile tek başına iktidar yaptı. Neredeyse Anayasa değişikliği yapacak gücü de verecek kadar inandı ve güvendi. Niye? ‘Milletin partisiyiz’ dediğimi için” şeklinde konuştu.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLUNACAK BİR ÜLKE YÖNETİMİ VE ÖRNEK BİR LİDERE SAHİBİZ”

AK Partinin kuruluşundan itibaren çok büyük badireler atlattığını, ancak buna rağmen yılmadan başarı ile yoluna devam ettiğinden de bahseden Sağlık Bakanı Mehmet Bakan Müezzinoğlu, “Geçtiğimiz bu 13 yılı bitirdik parti kurulalıdan bugüne. Çok önemli badireler atlattık. Kimsenin bunlar nasıl oldu diye geriye dönüp baktığımızda hakikaten biz bu kadar badireyi nasıl atlatmışız diye düşündüğümüzde bizim gücümüzle olmadı. Bizim samimiyetimizin sonucunda oldu. Samimiyetimiz, milletimizin duaları, milletimizin desteği, milletimizin sahiplenmesi, kapalı kapılar arkasında senaryo çizenlerin plan yapanların planlarını bozdu ve çok şükür ki bugün dünyaya örnek olunacak bir ülke yönetimi dünyaya örnek bir lidere sahibiz. Recep Tayyip Erdoğan. Bu ülke insanı bizi bekliyordu, buldu. Ve bırakmıyor inşallah bırakmayacak. Dünya insanlığı da bizi bekliyor ve bizi bulanlar milletler artık bırakmıyor. 10 Kasım vesilesiyle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölüm yıldönümü dolayısıyla Selanik’teki evine gittik. Anma törenlerinden sonra bir grup o bölge insanı ve mübadillerle Selanik’i gezelim dedik. Bir Yunanlı rehber var. Yunanlı rehber bize Selanik’in Osmanlı dönemini falan anlatıyor. Rehbere bir ara ‘Buralarda Recep Tayyip Erdoğan’a nasıl bakıyorlar?’ diye sordum. Bana ’Seçime girse yüzde 70 ile seçimi alır’ dedi. İşte tablo ortada” diye konuştu.

Hastanelerde 45 bin yatak yenilenecek

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türkiye'de gelinen noktada, dünya çapında şehir hastanelerinin konuşulduğunu belirterek, 24 bin yatak kapasiteli 15 şehir hastanesinin, 18 milyar liraya yakın bir yatırımın imzasını bir defada atabilen bir ülke haline gelindiğini vurguladı.

Müezzinoğlu, Sağlık Bakanlığının, yaklaşık 30 bin nitelikli yatak kapasitesine sahip 167 hastanesinin yapımının sürdüğü bilgisini vererek, "Önümüzdeki 2-3 ay için 86 hastanenin ihale sürecini başlattık. Önümüzdeki 3-4 yıl içinde toplam 45 bin hasta yatağını yenileyeceğiz" diye konuştu.

Yeni güçlü hayaller ve vizyonlar oluşturmaya başladıklarını aktaran Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"İnşallah artık hiçbir vatandaşımız, en fakiri de dahil, 'Amerika'da, Belçika'da şu varmış' demeyecek. 'Benim ülkemde, Ankara'da, İstanbul'da, İzmir'de, Diyarbakır'da, Edirne'de, Afyon'da, Kayseri'de, Van'da var' diyebileceğiz. Çünkü büyük bir medeniyetin, büyük bir milletin evlatlarıyız, torunlarıyız. Dünyaya medeniyet zenginliği sunmuş, yeni süreçte dünyaya yeniden medeniyet sunacak güce ve gen yapısına sahip bir milletin torunlarıyız. Bu ülke insanı bizi bekliyordu, buldu ve bırakmıyor. İnşallah bırakmayacak."

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 09:52

İLGİLİ HABERLER