Gündem
  • 10.4.2024 18:42

Erdoğan : İsrail meselesinde bize iftira edenleri Allah'a havale ediyorum

İsrail'e ihracat kısıtlaması... Erdoğan: Tedbirlerimiz, Gazze'ye kesintisiz yardım ulaşıncaya dek sürecek…Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan Bayramı dolayısıyla AK Parti Bursa İl Başkanlığı bayramlaşma programına canlı bağlantıyla katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Tedbirlerimiz, Gazze'ye kesintisiz yardım ulaşıncaya dek sürecek.' dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin il başkanlıklarının bayramlaşma programına video konferansla bağlandı. Erdoğan, İsrail’in Gazze’ye ve Filistin’e yönelik saldırılarına tepki göstererek, "Şehit olan 34 bin Filistinli kardeşimizin acısı aileleriyle birlikte bizim de yüreğimizi dağlıyor. Gazzeli kardeşlerimizin Allah yardımcısı olsun, onları rahmetiyle, merhametiyle ve nusretiyle kuşatsın. İnşallah bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Filistin davasına sahip çıkmaya, Gazzeli mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin 21 yıldır mazlumlarla dayanışma noktasında sergilediği dik ve dirayetli duruşu yok sayanları bugün bir kez daha Allah’a havale ediyorum.

 Yalan, çarpıtma ve manipülasyon üzerinden kendi devletine ve milletine iftira atanları akla, vicdana ve ferasetle davranmaya davet ediyorum. Türkiye Gazze’deki zulmün durması, bölgede barışın ve sükunetin hakim olması için elinden gelen her şeyi yapmıştır ve yapmaktadır" dedi.

'İSRAİL’E YÖNELİK İLAVE TEDBİRLER ALDIK'

Erdoğan, bugüne kadar bölgeye gönderilen 45 bin tonluk insani yardımla Türkiye’nin dünyada Gazze’ye en fazla yardım yapan 2’nci ülke olduğuna dikkat çekerek, "Ülkemizin Gazze ve Filistin için tüm imkanlarını nasıl seferber ettiğini ülkemizdeki istismarcılar görmese de sahadaki mazlumlar çok iyi görüyor. Son olarak havadan da Gazze’ye insani yardım ulaştırma çabalarımızın engellenmesi dolayısıyla İsrail’e yönelik ilave tedbirler aldık. Bu tedbirlerimizi Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) ile Uluslararası Adalet Divanı kararları uygulanıncaya, Gazze’ye kesintisiz, engelsiz ve yeterli miktarda insani yardım ulaştırılıncaya kadar devam ettireceğiz. Birileri bilmese de hatta bildikleri halde çarpıtsalar da biz tarih ve vicdan önünde kardeşlik vazifemizi hakkıyla yerine getirmenin derdindeyiz. Bu uğurda bedel ödesek dahi Allah ömür verdikçe mazlumlara kol kanat germekten geri durmayacağız" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 10.4.2024 18:49

İLGİLİ HABERLER