Gündem
  • 10.4.2024 18:49

Erdoğan : Milletin verdiği mesajı detaylıca inceliyoruz.. Fitneye müsade etmeyeceğim

Erdoğan, 31 Mart sonrası süreci değerlendirirken, 'Seçimlerin muhasebesini yapıyoruz. Sandıkta verilen mesajı detaylıca inceliyoruz.' ifadelerini kullandı. Öte yandan telefonla Mehmetçik’in Ramazan Bayramını kutlayan Erdoğan, ‘Bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz.’ şeklinde konuştu.

‘SEÇİMLERİN MUHASEBESİNİ YAPACAĞIZ’

Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerine değinerek, "Son derece çekişmeli geçen, rekabet seviyesi yüksek bir seçim sürecini hamdolsun milletçe anlımızın akıyla geride bıraktık. Bu vesileyle bir kez daha 31 Mart Mahalli İdareler Seçim sonuçlarının ülkemize ve şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Sandıkta tecelli eden irade ile göreve gelen belediye başkanlarını, Meclis üyelerini ve muhtarlarımızı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Demokratik haklarını kullanmak suretiyle demokrasimizin gücüne güç katan her bir vatandaşıma hassaten teşekkür ediyorum. Seçimlerin sorunsuz bir şekilde icra edilmesini sağlayan adalet ve emniyet teşkilatlarımıza, sandık görevlilerimize, siyasi partilerimizin mensuplarına ayrıca şükranlarımı sunuyorum. Emeklerini, gayretlerini, samimiyetlerini çok iyi bildiğim AK Parti'mizin farklı kademelerinde görev yapan tüm yol ve dava arkadaşlarıma da buradan en kalbi teşekkürlerimi ifade ediyorum. Cumhur İttifakı’nda beraber yol yürüdüğümüz Milliyetçi Hareket Partili (MHP) kardeşlerime de teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları elbette ayrı ve kapsamlı bir değerlendirmenin konusudur. Biz de her parti gibi seçimlerin muhasebesini yapıyoruz, yapacağız" ifadelerini kullandı.

‘FİTNE ODAKLARINA KARŞI UYANIK OLMANIZI BEKLİYORUM’

Erdoğan, asla kolaya kaçmadan, milletin sandıkta verdiği mesajları tüm boyutlarıyla okuduklarını, en ince ayrıntısına kadar analiz ettiklerini bildirerek, "Geçen hafta gerçekleştirdiğimiz Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında bunun ilk adımını attık. İnşallah halkayı sürekli genişleterek istişarelerimize devam edeceğiz. Biz kurulduktan sadece 15 ay sonra milletin teveccühüne mazhar olmuş, 22 yılda girdiği 17 seçimin hepsinde sandıktan 1’inci çıkmış bir partiyiz. Kendimizi yenileme, güncelleme, güç ve enerji toplamış olarak yola revan olma noktasında her zaman farkımızı ortaya koyduk. Siyaset yolculuğumuzu aynı şekilde sürdüreceğiz. Burada şu hususu bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyorum; biz 'sizin şer gördüklerinizde hayır olabilir’ ikazına ram olmuş insanlarız. Biz olanda hayır olduğuna, tüm kalbimizle inanan bir kadroyuz. 31 Mart seçim sonuçları Allah’ın izniyle, AK Parti’miz için, davamızın geleceği için, Türkiye’nin istiklal ve istikbali için hayra tebliğ olacaktır. AK Parti ve Cumhur İttifakı bu süreçten çok daha güçlenerek çıkacaktır. Bundan en küçük bir şüphe duymuyoruz. Sizlerden de asla yeise kapılmamanızı, tefrikaya düşmemenizi, aramıza nifak sokmaya çalışan fitne odaklarına karşı uyanık olmanızı bekliyorum" dedi.


MEHMETÇİK'E BAYRAM MESAJI

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Mehmetçiklerle buluşmasında telefonla Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı arayarak Mehmetçiklerimizle görüştürdü. Telefonda Mehmetçiklerimizin bayramını tebrik eden Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

“Tüm Komuta Kademesi’ndeki kardeşlerime, Mehmetçiklerimize özellikle en kalbî duygularla selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum ve Ramazan Bayramı’nın tüm milletimize hayırlara vesile olmasını Allah’tan diliyorum. Ve bizler gerek Mehmetçiklerimiz, gerek Komuta Kademesi hepsiyle teröristleri inşallah bundan sonra da bugüne kadar olduğu gibi yok edeceklerine inanıyoruz. Gerek sınırda gerek sınır ötesinde bu mücadelemiz aynı şekilde devam edecektir. Tekrar bayramınızı tebrik ediyor ve en kısa zamanda buluşmak üzere sizleri Allah’a emanet ediyorum.”

Güncellenme Tarihi : 10.4.2024 18:56

İLGİLİ HABERLER