Gündem
  • 17.10.2008 12:43

ERDOĞAN MEDYAYA FENA YÜKLENDİ

Başbakan Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan, ekranlar aracılığıyla terör propagandasına alet olanlara ateş püskürdü. Erdoğan'ın açıklamaları çok sertti. İşte o açıklamalar:
"Terörün amacı moralleri tahrip etmektir. Birileri ekranlara çıkıyor bilelek bilmeyerek ahkam kesiyor. Bazı emekli asker 20 yıl öncesinin şartlarıyla olayı yorumlamaya çalışıyor. Genelkurmay'ı eleştiriyor.
Buradan bize vurmaya çıkıp bizi tahrik etmeye çalışıyıorlar.
Buradan bu yaklaşımı gösteren medyayada sesleniyorum. Kusura bakmasınlar siz kimin medyasısınız. Basın özgürdür ama bu meselede ortak akıl hakim olmalı. Bu tür habelerle traj almayı düşünüyorsanız yanılırsınız bunlarla traj yükselmez. Bununla bizim ve silahlı güçlerimizin işini zorlaştırırsınız. Bu yolda milletimizle kararlı bir şekilde mücadele edeceğiz. Bunu da demokratik yollardan yapacağız. Terörün hedefi bizi demokratik mücadelemizden vazgeçirmek. Evlatlarını intihar etsinler diye dağa kaldıran cinayet şebekesine kaptıran analar da terörsüz bir Türkiye istiyor.
Hudut boylarında nöbet bekleyen askerlerimizin morali çok önemli. Bu konuda tittiz davranmak insani bir hassasiyettir. Kimseye kendi işini öğretme kaygısında değiliz. Ne slogan atma kolaylığı içinde ne de slogan gibi manşet atma kolaycılığı içindeyiz.
Sen çıkıp da Aktütün'de okul yok öğretmen yok dersem ben senin gibi medyaya saygı duymam. Bunların olduğu yerde bunlar olur dersen ben sana saygı duymam. Bunlar tamamen uydurma ve yalandır. Sen nasıl gazetecisin? Benim canım yanıyor. Şöhreti ne olursa olsun kimse milleti aldatamaz.
Polisimizi ve askerimizi herkes iyi anlamalı. Birisi hukuk tanımaz. Sen demokrasi hukuk içinde hareket etmek zorundasın."

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:18

İLGİLİ HABERLER