Gündem
  • 29.10.2008 20:23

ERDOĞAN: MİLLET MECLİSLERİNİ GELİŞTİRMEK, DEMOKRASİNİN GEREĞİDİR

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, millet meclislerinin, fiziki imkanları kadar sahip oldukları yetki ve etkinliklerini geliştirmenin de demokrasinin önemli bir gereği olduğunu vurguladı.
Başbakan Erdoğan, ''Atatürk'ün deyimi ile millet ve memleket namına, yegane müracaatgah olan Meclis'in gücünün ve etkisinin geliştirilmesi, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan her ferdin asıl görevi olmalıdır'' dedi.
Başbakan Erdoğan, Birinci ve İkinci Meclis binaları olarak hizmet veren ve onarım, teşhir ve tanzim çalışmaları tamamlanan Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet müzelerinin açılışlarına katıldı.
Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, Birinci ve İkinci meclis binalarının tarihe tanıklık yaptığını kaydetti. Başbakan Erdoğan, tarihin ve kültürün somut ürünlerini koruma ve gelecek nesillere aktarma konusunda yeterli titizliğin gösterilemediğine ne yazık ki şahit olunduğunu söyledi.
Erdoğan, şunları söyledi:
''Millet meclislerinin, fiziki imkanları kadar, sahip oldukları yetki ve etkinlikleri geliştirmek de demokrasinin önemli bir gereğidir. Kurtuluş Savaşı'nı idare eden, Cumhuriyeti kuran, Anayasadan başlayarak tüm mevzuatı yeni baştan üreten bir meclis geleneğimiz var. Bugün de milli iradenin, çağdaş demokrasinin kalbi, meclisimizin çatısı altında atmaktadır.
Atatürk'ün deyimi ile millet ve memleket namına, yegane müracaatgah olan Meclis'in gücünün ve etkisinin geliştirilmesi, Cumhuriyete ve demokrasiye inanan her ferdin asıl görevi olmalıdır. Cumhuriyetimizin 85. yıl dönümünü, tıpkı 1920'lerde, 1923'lerde olduğu gibi milli iradeye mutlak teslimiyet içinde bir anlayışı geliştirmenin gayreti içinde idrak ediyoruz.
Hedefimiz Cumhuriyetimizin 100. yılını, sadece ekonomik değil, demokratik olarak da dünyanın en ileri 10 ülkesinden biri olarak kutlamaktır. Bunun için yapmamız gereken, dönüp kendi tarihimize bakmaktır. Bu değerlendirmeyi gerçek anlamda yaptığımızda, orada sadece fiziki imkanları değil, gelecekteki hedeflerimize ulaşmak için ihtiyacımız olan temel anlayışları da bulacağımıza inanıyorum.''

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 04:52

İLGİLİ HABERLER