Gündem
  • 1.4.2006 19:53

ERDOĞAN: ''TERÖR, ZAFİYETE UĞRAMASINDAN KAYNAKLANIYOR''

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'de terörün, enstrümanları ellerinden alındığı için zafiyete uğramasından kaynaklandığını belirterek, ''Biz Bahçesaray'a da Şemdinli'ye de aşığız. Edirne'ye, Sinop'a, İç Anadolu'ya, Akdeniz'e, her yere Egesine, Batısına da sevdalıyız. 780 bin kilometrekareye sevdalıyız. Bu böyle biline'' diye konuştu.
     Başbakan Erdoğan, partisinin Yerel Yönetimler Başkanlığı'nca ASKİ Spor Salonu'nda düzenlenen ''21. Yüzyılın Kentleri İçin Büyük Buluşma'' konulu toplantıya katıldı.
     Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, terörle mücadelenin önemine değindi. Son dönemlerde terörün Türkiye'de varmak istediği bir hedef bulunduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, terörün enstrümanları ellerinden alındığı için zafiyete uğramasından kaynaklandığını belirtti.
     Yıllarca, ''Yol, sağlık hizmeti yeterli olmadığı için bölgenin geri kaldığını'' ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Sen Güneydoğulusun, Doğulusun, Kürt olduğun için dışlanıyorsun'' denildiğini ve bu şekilde halkın istismar edildiğini söyledi. ''Bu istismar enstrümanlarından nemalanıldığını'' kaydeden Başbakan Erdoğan, ''Bu nemalarını kaybettiler. Niye, Türkiye'nin dört bir yanında eğitim, sağlık gibi alanlarda çalışmalar var'' dedi.
     Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin dün bir rantiye alanı olduğunu, ama bugün bir şantiye alanı haline geldiğini söyledi.
     Geçmişte yaşanan yerel yönetimlerle merkezi yönetim arasındaki gerilimin artık işbirliğine dönüştüğünü dile getiren Başbakan Erdoğan, iktidara gelirken yerel yönetimleri güçlendirme söz verdiklerini ve bu konuda attıkları adımları anlattı.
     Yerel yönetimler ile merkezi yönetimlerin güç birliği oluşturduğunu ve ülkenin geçmişte içine düşürüldüğü girdaptan çıktığını anlatan Başbakan Erdoğan, ''Biz başarılarıyla yetinen bir kadro değiliz, yoksulluk ortadan kalkıncaya bu ülke insanının yüzü gülünceye kadar yıkılmadan yorulmadan çalışacağız'' diye konuştu.
     Hiçbir belediyeyi birbirinden ayırmadıklarını ifade ederek partililerden de ayırmamalarını isteyen Erdoğan, ancak kendilerinin bu ayrımı gördüklerini söyledi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:31

İLGİLİ HABERLER