Gündem
  • 11.9.2006 14:20

ERDOĞAN: "TÜRKİYE DÖNEMSEL BİR AKTÖR DEĞİLDİR"

ANKARA - Başbakan Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti'nin gelip geçici, dönemsel değil, tarihsel bir aktör olduğunu vurgulayarak, ''Böyle bir millet, tarihi sorumluluklarından asla kaçamaz, kaçmamalıdır'' dedi.
Başbakan Erdoğan, 15. Türk Tarih Kongresi'nde yaptığı konuşmada, ''Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, engin bir ileri görüşlülükle kurduğu Türk Tarih Kurumumuzun çalışmalarını samimiyetle destekliyoruz'' diye konuştu.
Türk milletinin kökleri derinlerde olan bir millet olduğunu vurgulayan Erdoğan, içinde bulunulan çağda, ülkeler ve milletlerin ''Küresel ve bölgesel aktörler'' olarak iki sınıfa ayrıldıklarını dile getirdi.
Erdoğan, şunları kaydetti: ''Ama bizim gücümüz dönemsel değildir, olmamıştır. Çünkü biz, kenarda kalamayacak, yüzeyde durmayacak kadar tarihi derinliği olan bir milletiz. İşte bu sebeple, Türkiye Cumhuriyeti öyle gelip geçici, dönemsel bir aktör değildir. Tarihsel bir aktördür."
Başbakan Erdoğan, Avrupa, Asya ve Afrika kıtalarının kesişme noktasında bir merkez ülke olan Türkiye'nin kendisini, gerek Balkanlar, gerek Kafkasya, gerekse Ortadoğu'daki gerginliklerden soyutlamasının mümkün olmadığını belirterek, "Bu geniş coğrafyada yaşanan bütün gelişmeler bizimle mutlaka ilgilidir. Etrafımızda oluşan tehlikelere, güvenliğimize yönelen tehditlere karşı uyanık olmak, gerekli tedbirleri zamanında almak zorundayız'' dedi. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 03:36

İLGİLİ HABERLER