Gündem
  • 11.7.2007 00:52

ERDOĞAN'DAN BAHÇELİ'YE ŞOK SÖZLER: BAKANLARIM BİLE SENİ KATLADI!..

DENİZLİ - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Sayın Baykal'a diyorum ki bak kapıları bundan önce yaptığın gibi şimdiden kapatma. Bizim ön kabulümüz yok. İdeal olan, isteriz ki oy birliğiyle yeni cumhurbaşkanımızı seçmektir, ama bu olmazsa olmaz bir şart değildir'' dedi.
     Erdoğan, Denizli'nin Demokrasi Meydanı'nda partisince düzenlenen mitinginde halka hitap etti.
     Konuşmasında cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşananlara değinen Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in ismini telaffuz ettiğinde miting alanından protesto sesleri yükseldi.
     Bunun üzerine vatandaşları susturan Erdoğan, ''AK Parti'lilerin ne yaparsa sandıkta yapması gerektiğini'' söyledi.
     Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     ''Sayın Baykal bakıyorum da bizim iyi niyetimize karşı daha şimdiden 'Benim dediğim olmazsa nasıl ön keserimin hesabını yapıyor. Şimdiden kavga çıkarmak için de yol yapmaya çalışıyor. Mızıkçılık yapmak yok. 'Benim dediğim olursa uzlaşma olur' anlayışını biz asla kabul edemeyiz, faturası ne olursa olsun, bedeli ne olursa olsun kabul edemeyiz. Çoğunluk iradesinin onayını almadan çoğunluk adına konuşamazsınız. Önce uzlaşmaya gönlünüz olacak. Sayın Baykal'a diyorum ki bak kapıları bundan önce yaptığın gibi şimdiden kapatma. Bizim ön kabulümüz yok. İdeal olan, oy birliğiyle yeni cumhurbaşkanımızı seçmektir, ama bu olmazsa olmaz bir şart değildir. Kendi tercihini şart olarak dayatamazsın. Biz milletimizden daha güçlü bir temsil yetkisi istiyoruz. Sen de iste, senin de hakkın var. Bakalım milletimiz kime daha çok yetki verecek?''
     Erdoğan, konuşmasında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi de eleştirerek, "Sayın Bahçeli, bırak Başbakan olmayı, onu geç de o zaten mümkün değil bu ülkede, benim bakanlarım bile seni katladılar. En az giden 10-15 kere uluslararası toplantılara gittiler, muhataplarıyla anlaşmalar yaptılar. Biz Türkiye Cumhuriyeti devletiyiz, biz kasaba devleti değiliz" dedi.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 17:30

İLGİLİ HABERLER