Gündem
  • 18.6.2018 00:12

Erdoğan'dan hayvanseverlere müjde üstüne müjde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hayvan haklarıyla ilgili de konuşarak, “5119 sayılı yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz” diye konuştu.

Yenikapı’da düzenlenen Büyük İstanbul Mitingi İstanbulların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Erdoğan mitingde hayvan haklarından, Millet bahçelerine, Kanal İstanbul projesinden yeni yapılacak olan bilim merkezlerine kadar birçok konuya değindi.

“Adadaki atları faytonların boyunduruğundan kurtaracağız” 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında hayvan haklarını koruma yasası ile ilgili yeni çalışmalarında yapılacağını ifade ederek, “Adalar’daki atları faytonların boyunduruğundan kurtarıp özgürlüğüne kavuşturmak için bir çalışma yapıyoruz. Peygamberi kedisi ölen bir çocuğa başsağlığına gitmiş bir medeniyetin mensubuyuz. Sevgili peygamberimiz bir gün sahabelerse giderken yolda bir köpek leşi var. Yanındaki sahabeler burunlarını tıkıyor. Fakat Efendimiz dişlerine bakıyor, ‘dişleri ne kadar da güzelmiş’ diyor. Biz böyle bir medeniyetiz. 5119 sayılı yasayı çok daha farklı bir şekilde ele alıp değerlendireceğiz. Bu operatör bugün tutuklandı. Olayın kabul edilebilir yanı yok ama bu hassasiyeti göstermek çok çok önemli” diye konuştu.

 

Güncellenme Tarihi : 17.6.2018 22:01

İLGİLİ HABERLER