Spor
  • 2.11.2005 02:50

ERMAN TOROĞLU : DAUM RÖVEŞATA YAPIP KAYBETTİ

Röveşata


BU Daum’u anlamak mümkün değil. Hani bizde bir tabir vardır ya; ‘pişmiş aşa su katmak’ diye... Aynen öyle yapıyor.

Mehmet Yozgatlı son maçlarda başarılı, Selçuk orta alanda iyi. Niye oynuyorsun takımla? Nobre’nin ne yapmadığı belli. Daum’un şu maçta yapması gereken olay çok net... En ileride Tuncay’ı oynatacaksın, arkasında Anelka’yı, sağ tarafta da Mehmet Yozgatlı’yı. Ama Daum, sol tarafta Ümit’in üstüne oynayan Schalke’yi çözemedi. Schalke onu çözdü, hem Tuncay, hem Ümit sarı kart gördüler. Daum bu sefer Ümit ile Serkan’ın yerini değiştirdi. İşte tam o sırada hakem Daum’un yardımına yetişti, Luciano’yu oyundan attı. Yani Daum’un Ümit’e bulamadığı yeri hakem buldu.

Maç 11’e 11 oynanırken Schalke Fenerbahçe’ye top göstermedi. Çünkü sahaya yanlış kadro çıkaran Daum, futbolcu yerlerini de yanlış belirleyince Schalke iyi oynadı. Ama aynı sarı lacivertliler 9 kişi kalınca ve herkes yerli yerinde oynayınca Schalke ile kafa kafaya mücadele etti.

Bakalım Aziz Yıldırım çok beğendiği Daum’un arkasında durmaya devam mı edecek? Hani Daum diyordu ya; ‘Türkiye’de antrenörden çok şeyler isterler. Açık farkla kazanırsanız gollerin hepsi röveşata ile olsun...Dün akşam röveşatayı Daum yaptı.

Kuranyi poz verdi

Luciano
zaman zaman rakip kaleye gidip kafayla gol atıyor. Ama aynı Luciano, kendi kalesine yapılan ortalarda aynı başarıyı gösteremiyor. İlk golü atan Kuranyi, Luciano’nun yanından çıktı, havada durdu, vesikalık fotoğrafını çektirdi ve kafa golünü attı.

Hakem aynı pozisyonlarda değişik sarı kart uygulaması yaptı. Fenebahçeli futbolcular Avrupa’da mücadele ederken, bizim hakemler ile Avrupalı hakemleri karıştırıyorlar. Tuncay her maçta ısrarla kolyeyle oynuyor, boynundan çıkarmıyor. Ne de olsa Fenerbahçeli Tuncay! Ama Avrupalı hakem gözünün yaşına bakmıyor, sarı kartı giydiriyor. Luciano’ya gösterdiği kırmızı kart bariz gol şansından değil, yaralayıcı hareketten.

İki sorumlu var

Fenerbahçe bu Schalke’yi hem İstanbul’da hem Almanya’da yenemiyorsa, bir üst tura çıkmayı hak etmiyor demektir. Ama Daum veya yönetim, sakın hakeme, hava şartlarına, sahaya bahane bulmasın. Bunun iki sorumlusu vardır, birincisi Daum, sonra Aziz Yıldırım. Çünkü 11’e 11 yanlış oynayan Fenerbahçe 9’a 11 doğru oynayınca bu Schalke’yi rahatsız etti.

Galatasaray stat yapmaya çalışıyor, Fenerbahçe bir stat yaptı, Beşiktaş da onarıyor. Dün geceki stadı gördükten sonra Fenerbahçe’nin stadı bunun yanında statçık kaldı. Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:45

İLGİLİ HABERLER