Medya
  • 15.10.2009 01:35

EROTİK HEYKEL ONUR GECESİNE DE DAMGASINI VURDU

46. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin 'Onur Ödülleri', 'Yıldırım Önal Anı Ödülü' ve 'Emek Ödülü' sahiplerini buldu. Cam Piramit'te gerçekleşen ve sunuculuğunu Aşkı Memnu dizisinde de birlikte rol alan oyuncular Selçuk Yöntem ve Beren Saat'in yaptığı törende ünlü yabancı yönetmenler Bob Rafelsol ve Bille August, senarist ve yazar Vedat Türkali, yönetmen Ülkü Erakalın, besteci Yalçın Tura ve sinema sanatçısı Sevda Ferdağ 'Onur Ödülü', Erol Günaydın da 'Yıldırım Önal Anı Ödülü aldı.. Geceye 'aldığım en erotik heykel' sözüyle Amerikalı yönetmen Bob Rafelson damgasını vurdu.
Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) tarafından düzenlenen 46'ncı Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi'nde Onur Ödülleri Gecesi düzenlendi. Aşk-ı Memnu dizisinde 'Bihter'i oynayan Beren Saat ile dizideki eşi 'Adnan Ziyagil'i oynayan Selçuk Yöntem'in sunduğu gecede, yazar Vedat Türkali, sinemada 50 yılını dolduran yönetmen Ülkü Erakalın, sinema sanatçısı Sevda Ferdağ ve besteci müzikolog Yalçın Tura'ya onur ödülü verildi.

EROL GÜNAYDIN'A ANI ÖDÜLÜ
Gecede tiyatro ve sinema sanatçısı Erol Günaydın Yıldırım Önal Anı Ödülü alırken, set işçisi Halil Dede'ye de Sinema Emek Ödülü sunuldu. Renkli görüntülere sahne olan gecede ayrıca Danimarkalı yönetmen Bille Augst ve Amerikalı sinema sanatçısı Jack Nicholson'la 30 yılı aşkın süre birlikte çalışan Amerikalı Yönetmen Bob Rafelson'a da onur ödülü verildi. Onur Ödülleri Gecesi'nde Zülfü Livaneli de Türk, Yunan ve Alman müzisyenlerden oluşan 11 kişilik orkestrasıyla bir konser verdi. Konser, dünya film müziklerinden oluşan bir repertuarla başladı ve Livaneli klasikleriyle devam etti.

TÜRK SİNEMASI PIRIL PIRIL ELLERDE
Ödülünü Çağdaş Sinema Yönetmenleri Derneği üyesi Suavi Eren'in elinden alan usta sanatçı Erol Günaydın, ödülünü alırken yaptığı konuşmada, "Canım dostum Yıldırım Önal'ın adını taşıyan ödülü almaktan büyük mutluluk duyuyorum. Ancak kalbimin bir tarafı kırık, üzüntülü. Yıldırım'ın sesini duyar gibiyim; 'Bana ödül verdiler ama para vermediler. Umarım senin başına gelmez' der gibi. Gelmez Erolcum gelmez Erolcum gelmez. Çünkü Türk sineması artık pırıl pırıl genç ellerde geleceğe koşuyor" dedi.

ALDIĞIM EN EROTİK HEYKEL
Amerikalı Yönetmen Bob Rafelson ise esprileriyle geceye damgasını vurdu. Geçtiğimiz günlerde tartışmalara neden olan ve yakılan Altın Portakal'ın simgesi çıplak Venüs heykeline atıfta bulunan Rafelson, "Aldığım en erotik heykel, Türkiye'yi tebrik ediyorum. Bugün öğleden sonra müzeleri gezdim, 500'e yakın çıplak heykel gördüm. Bugün onlardan bir tanesini de alıyorum. 20 dakika önce bu ödül törenine geleceğimi öğrendim. Ben Türkiye Ermenistan maçını izlemeye niyetlenmiştim. Böyle önemli bir maç varken burada olmanıza şaşırdım. Sinemayı futbola tercih etmenize memnun oldum" diye konuştu.
45 yıl önce Altınportakal Film Festivali'nde kendisine layık görülen en iyi senaryo dalındaki ödülü aynı filmin yönetmeni Ertem Eğilmez'in ödül almaması sebebiyle kabul etmeyip geri çeviren Senarist Vedat Türkali, Altınportakal ödülünü 45 yıl sonra onur ödülü olarak aldı.
Gecenin sonunda Zülfü Livaneli, East-West Orchestra ile birlikte Film Müzikleri Konseri verdi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 14:36

İLGİLİ HABERLER