Sağlık
  • 4.4.2024 13:01

Estetik rezaleti.. Burnu düştü

Estetik ameliyat sonrası burnu çöktü: Hayatım karardı ışığımı söndürdüler!
Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 3 yıl önce burun estetiği için özel bir hastanede bıçak altına yattı. Tam 500 Euro ödediği operasyonun ardından burnunun uç kısmı çöken Aras, aynı doktor tarafından iki kez daha ameliyat oldu ancak şikayetleri daha da arttı. Burnu yüzünden düğününü bile iptal ettiğini söyleyen genç kadın, doktora tam 1 milyon TL'lik tazminat davası açtı!

Estetik ameliyat sonrası burnu çöktü: Hayatım karardı ışığımı söndürdüler!

Ankara'da yaşayan turizmci Gülizar Aras, 2021 yılında düğün öncesi İstanbul Florya'da özel hastanede görevli Dr. M.S.E. ile 500 Euro'ya anlaşarak, burun estetiği ameliyatı yaptırdı. Ancak 6 ay sonra burnunun uç kısmında çökme ve ödem oluştu. Aynı doktorun bunu ücret almadan düzeltebileceğini belirtmesi üzerine üst üste iki ameliyat daha oldu.

Estetik ameliyat sonrası burnu çöktü: Hayatım karardı ışığımı söndürdüler!

Fakat Gülizar Aras'ın burnundaki bozukluk her ameliyattan sonra daha da arttı. Bu süreçte işinden ayrılan ve burnundaki şekil bozukluğu nedeniyle düğününü iptal ederek, sadece nikah yapan Gülizar Aras, doktor hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunarak, Bakırköy 4'üncü Tüketici Mahkemesi'nde 1 milyon liralık tazminat davası açtı.

Estetik ameliyat sonrası burnu çöktü: Hayatım karardı ışığımı söndürdüler!


1 MİLYON TL'LİK TAZMİNAT DAVASI

Aras, burnunun eski haline gelmesi için İstanbul'da başka bir doktorla görüştüğünü ve doktorun 1 milyon TL istediğini ifade ederek, "Estetik olmuyor, plastik cerrahi olarak işlem yapılması gerekiyor. Yaklaşık 1 milyona yakın bir para talep etti, doktor. Bu süreçte ekonomik özgürlüğümü de kaybettim. Dışarıya çıktığımda insanlar öcü gibi bakıyor. Otelde çocuklarla ilgileniyordum ama artık çalışamıyorum. İş başvurusu yaptığımda dış görünüşe bakıyorlar" diye konuştu.

HUKUK MÜCADELESİ SÜRÜYOR

Öte yandan Gülizar Aras, doktor hakkında avukatı aracılığıyla Memur Suçları Soruşturma Bürosu'na da şikayette bulundu. Ancak ön inceleme kapsamında ifadesi alınan Dr. M.S.E. hakkında Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, soruşturma izni vermedi. Kurul kararında doktorun muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlem ve uygulamalarında kusuru bulunmadığı belirtildi. Avukat Sultan Penez Abay, soruşturma izni verilmemesi kararına Ankara Bölge İdare Mahkemesi'ne itiraz etti. Dr. M.S.E. ise konuyla ilgili açıklama yapmak istemediğini söyledi

Güncellenme Tarihi : 4.4.2024 13:08

İLGİLİ HABERLER