Gündem
  • 6.10.2005 03:52

'FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLUĞU İÇİN KANUN ÇIKARALIM!..'

Fenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Nicolas Anelka’nın Konyaspor’a attığı tartışmalı gol AK Parti Konya milletvekilleri ile FB taraftarı olan Başbakan Tayyip Erdoğan arasında da tartışma konusu oldu.

Başbakan Erdoğan, takımını savunurken, “Anelka elle attı diyorsunuz, diğer 3 gol de mi elle atıldı?” diye sorması üzerine vekiller işi kanun çıkarmaya kadar götürdü.

AK Parti’nin Kızılcahamam Kampı’nda konuşulan konulardan birisi de FB’nin Konyaspor’u 4-2 yendiği maçta Anelka’nın attığı tartışmalı gol oldu. Erdoğan, maçın kritiğini Konya milletvekilleri ile yaptı. Konya Milletvekili Abdullah Çetinkaya, “Futbol Federasyonu Kanunu’nu değiştirelim. FB’nin ligi şampiyon tamamlayacağı hükmünü koyalım. Tartışmalar biter.” dedi. Tartışmaya katılan İstanbul Milletvekili Recep Koral ise Erdoğan’ı gülümseten şu espriyi yaptı: “Sayın Başbakan’ım, yakında bir grup milletvekili ile kanun teklifi vereceğiz. Şimdiden haberdar edelim. FB’nin maçlarında basketbol ve voleybol kurallarının geçerli olduğunu kanun hükmüne bağlayacağız.”

Kampta kahkaha ile karşılanan bir başka diyalog da Başbakan Erdoğan ile Şanlıurfa Milletvekili Zülfikar İzol arasında yaşandı. Toplantıda söz alan İzol, Başbakan’ın talimatı üzerine memleketinde yaptırdığı okulu anlattı. “Muhteşem bir okul oldu.” diyen İzol’a Başbakan, “Nereye yaptırdın?” diye sordu. İzol, “Köyüme.” cevabını verince Erdoğan, “Kaç derslik?” sorusunu yöneltti. Bir süre düşünen İzol’ün verdiği, “Birleştirilmiş bir sınıf.” cevabı Başbakan ve milletvekillerini güldürdü. Erdoğan, “O zaman 18 derslikli bir okul daha istiyorum.” diyerek yeni bir talimat verdi.

/Ömer Şahin - Zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:58

İLGİLİ HABERLER