Gündem
  • 8.5.2015 12:33

Fethulllahçılar KURBANLARI bakın kime kesmiş

Örgüte maddi kaynak sağlamak için her yolu deneyen, dinleme kaydıyla şantaj yapan, haraç alan, kurban bağışı toplayıp kesilen az miktardaki kurbanın etini de işleyip devlete satan paralel yapının evlere şenlik bir uygulaması daha ortaya çıktı.

Dini duyguları istismar ederek vatandaşları kandıran örgüt, bazı işadamlarından kişi başı 100'e yakın kurban bağışı topladı. 'Himmet'te sınır tanımayan paralel ihanet çetesi, kesilen kurbanların adanacağı isimlerde tıkanınca çareyi çoktan vefat etmiş ünlülerde aradı. Örgütten ele geçirilen listelerde 'kurbanın kim adına kesileceği' hanesinde Hz. Muhammed, Mehmet Akif Ersoy, Yavuz Sultan Selim, Fatih Sultan Mehmet gibi isimler yazıyor.
Kurban için nakit olarak toplanan paralar doğrudan örgüte aktarıldı, kurbanların çok azı kesildi. Kesilenlerden elde edilen etin büyük bir kısmı da önce paralel yapının kolejlerindeki buzhanelerde saklandı, ardından etler, yine örgüte yakın işletmelerde işlenerek devlet kurumlarına usûlsüz ihalelerle satıldı. Etleri satın alan kamu kurumları ve belediyelerdeki ihale komisyonlarının da çoğunlukla paralel örgüt üyelerinden oluştuğu belirlendi. Çanakkale ve Manisa'da birçok kuruma baskın düzenleyen emniyet ekipleri, bazı illerde de sözkonusu ihaleleri mercek altına aldı.

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 20:34

İLGİLİ HABERLER