Gündem
  • 19.1.2019 13:22

FETÖ'nün CHP imamı yakalandı

FETÖ’nün CHP'li belediyeler imamı firari Erkan Karaarslan Ankara’da yakalandı. Karaarslan’ın 15 Temmuz sonrası CHP’li belediyelere danışmanlık verdiğine dair sözleşmeler gündeme gelmişti.

akşam Ercan ÖZTÜRK

FETÖ’nün Belediyeler İmamı olarak bilinen firari Erkan Karaarslan Ankara’da gizlendiği evde kardeşinin üzerine düzenlettiği sahte kimlikle yakalandı. Tutuklanan Karaarslan Sincan Cezaevi’ne konuldu. Bekad, Yeküd, E-Yöntem gibi şirketleriyle CHP’li belediyelerden milyonlarca liralık ihaleler aldığı iddia edilen Karaarslan, 11 Ağustos 2016’da teslim oldu, 18 Ağustos’ta FETÖ’den tutuklandı. 29 Eylül 2017’de denetimli serbestlikle tahliye edilen Karaaslan hakkında 6 Ekim’de yakalama kararı çıkarıldı. 

CHP%E2%80%99nin+karanl%C4%B1k+kutusu sahte+kimlikle+yakaland%C4%B1

18 TEMMUZ’DA SÖZLEŞME 

Karaarslan ‘İhale Yönetim Danışmanlığı’, ‘Mali Yönetim Danışmanlığı’ adı altında bir çok CHP’li belediyeye danışmanlık hizmeti vermesiyle gündeme geldi. Karaarslan’ın en çok ihale aldığı Aydın, Beylikdüzü, Avcılar, Sarıyer, Silivri, Beşiktaş belediyeleri olduğu iddia edildi. CHP’li belediyelerin, kadrolarında personel olmasına rağmen Karaarslan’ın firmasına milyonlar ödeyerek danışmanlık hizmeti satın aldığı, Sarıyer ve Aydın belediyeleri için şirket kurduğu ve buralara yakınlarını yerleştirdiği ortaya çıktı. Karaarslan’ın bu yöntemle de para havuzunun başına geçtiği iddia edildi. Karaarslan’ın şirketlerinin CHP’li belediyelerle 15 Temmuz’dan sonra bile sözleşme imzaladıkları gündeme gelmişti.

 
Güncellenme Tarihi : 19.1.2019 13:38

İLGİLİ HABERLER