Spor
  • 27.5.2013 00:41

Fikret Orman : 6 oyuncu transfer edeceğiz

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Kanaltürk'te yayınlanan Top Bizde adlı programa katıldı.

İşte Fikret Orman'ın açıklamaları:

"ADALET DUYGUSUNU GETİRDİK"
"Beşiktaş'ta bölünmüşlük vardı. Küslükler vardı. Sıkıntılar vardı. Birçok olumsuz şartlar vardı, mali şartların haricinde. Beşiktaş'ı sezon başında hedefe yönlendirmek için Şeref Bey üzerinden Feda kampanyasını başlattık. Disiplinsel kurallar getirmemiz lazımdı. Getirmeseydik aldığımız dereceden daha vahim durumlar oluşabilirdi. Futbol bir takım işi. Kontratlar gereği özellikle yabancı futbolcuların sözleşmelerinin boşa çıkma durumları vardı. Adalet duygusunu getirdik. Yüksek maliyetli oyuncularımızın sözleşmelerini ya sonlandırdık ya da indirime gittik. Düşük maliyetleri de yukarı çektik. Yerli-yabancı maliyetleri arasındaki uçurumu kapattık. 200 bin Feda tişörtü sattık."

"ADALI'NIN ADAYLIĞI..."
"Seçim süreci başladı. Artık her isteyen aday olamıyor. Beşiktaş, Türkiye'nen en köklü ve büyük camimasıdır. Başkan adayı olacak kişinin bu kulübe aşk duyması lazım. Doğal bir süreç olarak görüyorum Serdal Adalı'nın başkan adaylığını."

"JORGE MENDES'E BORCUMUZ YOK"
"Beşiktaş gibi çok ciddi bir kurumda, hele milyonlarca para harcanan bir kurumda organizasyonun olması lazım. Göreve geldiğimizde böyle bir ekip yoktu. Futbol organizasyonu yoktu. Çok önemli borçlarımız vardı. UEFA'dan men edilme durumu vardı. Futbol Direktörü'nün manası budur. Bu işlerde artık yöneticilerin olmaması lazım. Bu zamana kadar hatalar yapılmış olabilir. Kaleci konusunda mesela... Çünkü böyle bir departman yoktu. Teknik direktör 'Sağ ve solda oynayacak birini arıyorum' dedi. Biz de mali şartlarımıza gğöre isimler aldık. Böyle bir sistem olunca hata yapma şansınız çok fazla. Futbol İzleme Komitesi yaklaşık olarak 800 maç izledi. Bu sezon hangi mevkiye kimleri alacağımızı alternatifli olarak biliyoruz. Önder Özen ile birlikte başladı. Niang transferi çok spontane gelişti. İlgi alanımızda değildi. Türkiye'ye dönmek istediğine dair tweet atmıştı. 800 bin Euro'ya 6 aylığına gelebileceğini söyledi. Ben de olur verdim. Beşiktaş'ın Jorge Mendes'e şu an hiçbir borcu yok."

"ÖNDER ÖZEN'E GÜVENİYORUM"
"Önder Özen, Fenerbahçe'de 7.5 yıl çalıştı. Futbolla ilgili gayet çağdaş fikirleri olan, bilgi sahibi olan, saygın bir arkadaş. Önder Özen, Beşiktaş için doğru bir isim. Bu bir ekip işi. Dentinho transferi gibi hatalar, yöneticilerin transfer yapması sonucu oluşuyor. Önder Özen'e inanıyorum. Çok beğendiğimiz bir arkadaş. Herkes görevini iyi yapmak zorunda. Yapamayan da gider. Samet Aybaba ile yollarımızı ayıracağız. Zico, Beşiktaş'ın hocası olmayacak. Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü büyük ihtimalle yabancı olacak. Geçen sezon kimse Beşiktaş'a gelmek istemedi. Ama şu anda gelmek isteyen en az 10 teknik direktör var. Samet Aybaba başarılıydı. Severek ayrılıyoruz."

"6 OYUNCU ALACAĞIZ"
"Yeni sezon için transferde 6 oyuncu alacağız. Bu isimler de belli. Bu oyuncuların bonservisleri için 15 milyon Euro ayırdık. Beşiktaş'ta artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak."

 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 14:59

İLGİLİ HABERLER