Ekonomi
  • 6.11.2012 14:13

Futbol topu hava kaçırınca satıcısı icralık oldu

ORDU -      AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, kentte kepçe operatörlüğü yapan Polat Yılmaz (31), 75 lira karşılığında kent merkezinde bir iş yerinden futbol topu aldı. Arkadaşlarıyla yaptığı ilk maçta, topun hava kaçırdığını, sibop sisteminde arıza olduğunu fark eden Yılmaz, topu iade etmek istedi. İş yeri yetkililerinin topu iade almaması üzerine durumu önce tüketici sorunları hakem heyetine, ardından da icraya götüren Yılmaz, masrafıyla topun bedelinin 106 lira olarak icra yoluyla tahsil edilmesini sağladı.
     Polat Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, aldığı topun arızalı çıkması üzerine ertesi gün satıcı firmaya başvurduğunu ve durumu anlattığını belirterek, ''İş yeri, topun arkasında durmadığını, böyle bir topun garantisinin olmayacağını ve hiçbir hakkımızın bulunmadığını belirtti. Bunun üzerine Gülyalı Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne giderek sorunumu anlattım. Topun ayıplı bir mal olduğu yapılan tespitler sonucunda kanıtlandı'' dedi.
    
     -''İadesi yapılan parayla yeni top alacağım''-
    
     Heyetten aldığı belgelerle tekrar firmaya başvurduğunu ancak kendisiyle yine ilgilenilmediğini savunan Yılmaz, ''Bunun üzerine aldığımız belgelerle iş yerini icraya vermek zorunda kaldım. Karşı taraf 15 gün içerisinde mahkemeye başvurabilirdi ancak bunu yapmadı. İş yeri sahibi dün itibarıyla 75 liralık futbol topunun bedelini, icra yetkililerine masraflarıyla 106 lira olarak ödedi'' diye konuştu.
     Yılmaz, iadesi yapılan parayla başka bir iş yerinden yeni top alacağını, mesai arkadaşlarıyla halı sahada maç yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
     İcralık olan iş yeri yetkilileri ise 106 liralık bedeli ödediklerini, konuyla ilgili açıklama yapmak istemediklerini bildirdi.
    
     Muhabir: Hayati Akçay
     Yayıncı: Orhan Topal

 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 11:24

İLGİLİ HABERLER