Spor
  • 10.1.2014 09:48

''Galatasaray Alex Telles'i almalı''

Galatasaray’da 3 yıl önce izleme komitesinin başında bulunan Cüneyt Tanman, Alex Telles transferini donduran yönetime mesaj yollayarak, “Elden kaçarsa yazık olur” dedi.

21 yaşındaki sambacının 4-5 maçını izlediğini söyleyen Tanman, Teknik Direktör Mancini’nin keyfinin kaçmasının normal olduğunu ifade etti. Sarı-kırmızılı takımın unutulmaz kaptanı, “Telles, Mancini’nin oynatmak istediği sisteme uygun bir futbolcu. Gremio 3-4-1-2 ya da 3-4-3 oynuyor. Mancini de 3-5-2 oynatmak istiyor. Sistemine bu anlamda çok uygun bir isim. Alex Telles bire birde çok iyi ve iyi pozisyon alıyor. Ayrıca defansif anlamda da kendisini beğendim” dedi.

Alex Telles’in 4-4-2’de de oynayabileceğini belirten Cüneyt Tanman, “İlginç bir oyuncu. Fenerbahçe’de bir dönem oynayan Andre Santos’un stiline benziyor. Topla duruşları ve dönüşleri aynı. Galatasaray’ın böyle bir oyuncuya ihtiyacı var. Alınırsa nokta atışı olur” diye konuştu.

‘Çabuk değil, çalışkan görmedim’

Cüneyt Tanman, Alex Telles’in, takıma katılan Hajrovic’ten önce transfer edilmesi gerektiğini savunarak, “Telles, Hajrovic’ten önce gelmeliydi. Yabancı kontenjanı da dikkate alındığında Hajrovic biraz lüks. Çabuk değil, çalışkan da görmedim. Özellik itibariyle ikinci bir Riera gibi duruyor” diye konuştu.

Telles’in bonservis bedelinin 6 milyon euro olması için “doğal” yorumunu yapan Cüneyt Tanman şöyle devam etti:

“Brezilya eski Brezilya değil. Maddi olarak iyiler. Bruma’ya göre bu transfer çok daha az risk içeriyor. Bana göre transferde ilk hamle esas ihtiyaç olan sol beke yapılmalıydı. Alternatif olan İshak bu anlamda çare olabilir mi? Soru işareti. Bu yüzden ne yapıp edip Galatasaray, Telles’i almalı. Sonra da defansa takviye yapmalı.”

Skorer

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 08:36

İLGİLİ HABERLER