Gündem
  • 13.8.2012 08:47

'Gelmezsen kafana sıkarız!..'

CHP'li vekil Aygün'ün PKK'lı teröristler tarafından kaçırılmadan önce aralarında bu diyaloglar geçti.

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Ovacık İlçesi'nden kente dönüşünde PKK'lılarca kaçırıldı. Aracının önü kesilen Aygün 'Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın. Direnmeden bizimle gel' diyen 2 terörist tarafından ormanlık alana götürüldü. Yanında bulunan danışmanıyla temaslarını izleyen AKŞAM Muhabiri Kadir Merkit ise serbest bırakıldı

Halk ziyaretlerinde bulunmak üzere seçim bölgesi Tunceli'ye giden CHP Milletvekili Hüseyin Aygün, Ovacık İlçesi'nden dönüşünde PKK'lılar tarafından kaçırıldı. Aygün'ün temaslarını izleyen AKŞAM muhabiri Kadir Merkit olaya dakika dakika tanık oldu.

Hüseyin Aygün'ün içinde bulunduğu araç, dün akşam saat 19.15'te Ovacık-Tunceli karayolunda, şehir merkezine 30 kilometre kala Fırtına Veli çeşmesinde silahlı 2 PKK'lı terörist tarafından durduruldu. PKK'lılar, Hüseyin Aygün'le birlikte muhabirimiz Kadir Merkit ve Aygün'ün danışmanı Deniz Tunç'u silah tehdidiyle araçtan indirdi. Aygün'e 'Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın. Bu örgüt kararı. Direnmeden bizimle gel' diyen PKK'lılara Aygün karşı koydu. Milletvekiliyle PKK'lılar arasında tartışma yaşandı. İşte muhabirimizin tanık olduğu o diyalog:
 
'MİSAFİRİMİZ OLACAKSIN'
PKK: Bize direnme. Partinin kararı. Birkaç gün bizim misafirimiz olacaksın.
Aygün: Beni tanıyorsunuz. Tunceli milletvekiliyim. Yaptığınız yanlış.
PKK: Geleceksin, yoksa zor kullanırız.
Aygün: Ben sizinle gelmeyeceğim. İsterseniz öldürün. Bugüne kadar Tunceli'nin ve Alevilerin çıkarlarını korumak için çalıştım.
PKK: Direnmemeni söyledik. Bizimle gelmezsen kafana sıkarız.
Aygün: Gelmeyeceğim isterseniz sıkın.
 
KARŞI ÇIKTI AMA TEHDİT EDİLDİ
Yaklaşık 20 dakika süren bu diyaloğun ardından PKK'lılar, Aygün'ü ormanlık alana götürdü. Bu sırada Kadir Merkit ile Deniz Tunç da Aygün'ün götürülmesine karşı çıkmak istedi. Ancak teröristler ikisini de 'Kafanıza sıkarız. Buradan gidin' diyerek tehdit ettiler. Hüseyin Aygün ormanlık alana götürülürken, Merkit ve Tunç'a dönerek 'Dediklerini yapın. Gidin' diye seslendi. Aygün'le birlikte aracın yanından uzaklaşan PKK'lılar ormanda izlerini kaybettirdiler. 'Belki bırakırlar' diye düşünerek bir süre bekleyen Merkit ile Tunç, Tunceli'ye dönüp olayı emniyete ihbar etti. İki görgü tanığının ifadesini bizzat Tunceli Emniyet Müdürü aldı. PKK, milletvekilinin 'alıkonulduğunu' açıklayarak olayı üstlendi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:01

İLGİLİ HABERLER