Yaşam
  • 8.12.2004 21:15

GENÇ TİYATROCU EREN'İN KARACİĞERİNİ BEKLEYEN HASTA AMELİYATA 2 SAAT KALA ÖLDÜ...

SEZGİN AKKOYUN
İSTANBUL -  Eren'in karaciğerinin 34 yaşındaki Bayram Balta'ya, böbreklerinin ise 23 yaşındaki Nilüfer Sürmeli ile 21 yaşındaki Songül Avşar'a nakledileceği bildirildi.
İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Transplantasyon Ünitesi Başkanı Prof. Dr. Uluğ Eldegez, düzenlediği basın toplantısında, Uluergüven'in karaciğerinin 34 yaşındaki Bayram Balta'ya, Prof. Dr. Koray Acarlı başkanlığında bir ekip tarafından nakledildiği belirtildi.
Uluergüven'in böbreklerinden birinin, 10 yıldır diyalizde bekleyen 23 yaşındaki Nilüfer Sürmeli'ye ve diğerinin 4 yıldır diyalizde olan 21 yaşındaki Songül Avşar'a nakledileceğini kaydeden Eldegez, ilk hastayı saat 18.00 sıralarında ameliyata aldıklarını belirtti. Tüm hastalara şifa dileyen Eldegez, böylece Eren Uluergüven'in annesinin, oğlunun organlarının genç kişilere takılması yönündeki isteğinin de yerine getirilmiş olduğunu söyledi. Eldegez, karaciğer nakli için daha önce aday olarak belirlenen ve karaciğer yetmezliği nedeniyle hastanenin yoğun bakımında tedavi altında bulunan 45 yaşındaki Ruşen Yerli'nin ise öğle saatlerinde vefat ettiğini bildirdi. Eldegez, "İki saat daha dayanabilseydi yepyeni bir hayata başlayabilirdi. Yazgı bu kadarmış" dedi.
Nakil yapılacak hastalardan Songül Avşar, Uluergüven ailesine teşekkür ederek, kendisine nakil yapılmasını çok güzel bir duygu olarak niteledi. Avşar, "Eren'i içimizde yaşatacağız" dedi.
Konuşması sırasında gözleri dolan Nilüfer Sürmeli de aileye başsağlığı dileyerek, "Hem sevinçli, hem de üzüntülüyüm. Kardeşim askerde. Yanımda olsaydı iyi olurdu. Dün akşam nakil için beni aradıklarında hem sevindim, hem de bende şans yoktur, beni çağırmazlar diye düşündüm. Ancak herkesi bir gün çağırırlar, umutlarını hiç kaybetmesinler. Çıkmasa da üzülmesinler. Hepimiz aynı kaderi paylaşıyoruz" diye konuştu.
Her iki hasta, kendi organlarını bağışlayıp bağışlamayacakları yönündeki soruya, "Hiç düşünmeden bağışlarız" yanıtını verdi.
Yaklaşık 8-9 saat sürmesi planlanan her iki böbrek naklinin, Prof. Dr. Eldegez ile Prof. Dr. Ali Emin Aydın başkanlığındaki ekipler tarafından yapılacağı bildirildi.
Karaciğer nakli yapılan 2 çocuk sahibi Bayram Balta'nın 4 aydır hasta olduğu, bu nedenle 3 aydır İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördüğü öğrenildi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 23:25

İLGİLİ HABERLER