Gündem
  • 12.10.2008 16:41

GÖKÇEK: "KARAYALÇIN BAYKAL'IN KANATLARI ALTINA GİRECEK"

ANKARA - Gökçek, Büyükşehir Belediyesi Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın'ın, CHP'den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmayacağına ilişkin açıklamasına inanmadığını söyledi.
     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın ciddi sıkıntı içinde olduğunu savunan Gökçek, "Yerel seçimlerde az oy alınırsa CHP'nin başında kalma şansı çok düşüktür" dedi. Karayalçın'ın geçen dönemdeki yerel seçimlerde yüzde 20, CHP'den aday olan Yılmaz Ateş'in ise yüzde 12 oy aldığını hatırlatan Gökçek, kendisinin aldığı oyun ise Karayalçın ve Ateş'in aldığı oyların toplamından fazla olduğunu belirtti.
     Karayalçın'ın SHP Genel Başkanlığı için yeniden aday olma şansı bulunmadığını öne süren Gökçek, şunları kaydetti:
     "Karayalçın, kendisini CHP'ye atacak ve siyasete öyle devam edecek. Baykal da CHP'de siyasete devam etmek istiyor. Her ikisinin de menfaatleri örtüştüğü için bir araya gelecekler. 2004 yılındaki yerel seçimlerde her iki taraf da birbirlerine karşı o kadar hücum eden atışmalardan sonra nasıl bir araya geliyorlar? Karayalçın, Baykal'ın kanatları altına girecek."
     Çankaya bölgesinde 17 bin 200 kişi arasında yerel seçimlere yönelik anket çalışması yaptırdığını bildiren Gökçek, "Genel Başkanım ve partim aday yaparsa ben Ankaralılardan eminim. Çankaya bölgesinde bile yaptırdığım anketlerde Melih Gökçek'in oy oranı yüzde 43'tür. Çankaya bölgesinden geçen seçimlerde yüzde 37 oy aldım" dedi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:28

İLGİLİ HABERLER