Spor
  • 4.8.2009 13:42

G.SARAY İLE F.BAHÇE BUNDAN SONRAKİ TURDA KAÇINCI TORBADA OLACAK?

Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi gruplarına 1. torbadan girebilmesi için Olympiakos, Arsenal, Lyon, S.Donetsk, S.Lizbon ve Panathinaikos'tan 5'inin Şampiyonlar Ligi'ne katılması gerek.

Sabah Gazetesi'nden Volkan Demir'in haberine göre; Avrupa Ligi'ndeki takımlarımızın gruplara kalmaları durumunda kurada gireceği torba da çok önemli. Play-off'u ilk maçta garantileyen Fenerbahçe ile Galatasaray dışında, Trabzonspor ve Anderlecht'i elemesi mucizeye bağlı Sivasspor, ülkemizi bu kupada temsil edecek. 4 temsilcimiz de play-off turu oynayıp gruplara katılma mücadelesi verecek. Play-off turunda seribaşı olan Fenerbahçe ve Galatasaray, Trabzon ve Sivas'a göre daha avantajlı. Çünkü W.Bremen, Villarreal, Roma, PSV, Zenit, Hamburg, Benfica, Valencia, Ajax ve Steaua gibi güçlü takımlarla eşleşmeyecekler. Trabzon ve Sivas ise playoff'ta seribaşı olmadığı için yukarıdakilerin yanı sıra Basel, Lille, Everton, Braga, C.Brugge, Heerenveen, Lazio, A.Vien, Hertha, D.Bükreş, Metalist, A.Villa, A.Bilbao, H.Tel Aviv ve Şampiyonlar Ligi'nden gelecek 11 takımdan biriyle eşleşecek. Gruplara geçildiğinde, takımların UEFA puanlarına göre sıralama yapılıp 4 torba oluşturulacak. Her torbada 12 takım bulunacak. Fenerbahçe'nin gruplara kalmayı başardığı takdirde, 1. torbada yer alma şansı bulunuyor. Sarı-lacivertliler, şu anda sıralamada W.Bremen, Villarreal, Roma, PSV, Zenit, Hamburg, Benfica, Valencia, Ajax ve S.Bükreş'in ardından 11. sırada yer alıyor. Ancak Şampiyonlar Ligi'nden gelecek takımların puanları, F.Bahçe'nin ilk 12'de kalıp 1. torbada yer alıp almayacağını belirleyecek. Avrupa Ligi'nde puan olarak üzerinde bulunan 10 takımdan hiçbiri elenmezse, sarı-lacivertlilerin kaderini Şampiyonlar Ligi'nden gelecek takımlar belirleyecek. Şu an Şampiyonlar Ligi'nde ön eleme oynayan/ oynayacak 6 takım Fenerbahçe'nin puan olarak üzerinde. Bunlar: Olympiakos, Arsenal, O.Lyon, S.Donetsk, Sp.Lizbon ve Panathinaikos.

GALATASARAY 2. TORBADA

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi gruplarında seribaşı olarak kalabilmesi için, bu 6 takımdan 5'inin Şampiyonlar Ligi gruplarına katılması gerekiyor. Ancak 3. ön elemedeki ilk sonuçlar sarı-lacivertliler için hiç de iç açıcı değil. Çünkü Shakhtar sahasında Timişoara'yla 2-2, Sporting Lizbon yine sahasında Twente ile 0-0 berabere kalırken, Panathinaikos Sparta Prag deplasmanında 3-1'lik bir yenilgi aldı. Üç takımdan ikisi, 3. ön eleme turunu ilk maçtaki kötü sonuçlara karşın geçmeyi başarırsa, sarı-lacivertlilerin 1. torbaya girme ihtimali devam edecek. Aksi durumda Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde puan olarak üzerindeki takımların elenmesini bekleyecek. Ancak Avrupa Ligi'ne 3. ön elemede katılan ve F.Bahçe'nin üzerinde bulunan Roma, PSV, Hamburg ve Steaua ilk maçlarında avantajlı skorlar aldılar. Avrupa Ligi takımları arasında şu anda 18'inci sırada bulunan Galatasaray'ın 1. torbaya girebilme ihtimali az. Ancak sarı-kırmızılıların Şampiyonlar Ligi'nden gelecek ekiplere rağmen 2. torbayı kaybetme ihtimali bulunmuyor. Diğer temsilcilerimiz Trabzon ve Sivas'ın ise, play-off turunu geçmeleri halinde, puanlarının düşüklüğü nedeniyle gruplarda 4. torbada yer almaları hemen hemen garanti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:56

İLGİLİ HABERLER