Eğitim
  • 7.9.2007 09:51

GÜL, ERKEKLERE FARK ATAN BAYAN REKTÖR ADAYINI ATAMADI

Gül, tercihini 80 oy olan 2'inci sıradaki Prof.Dr.Fazıl Tekin'den yana kullandı.
      Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde, 5 Temmuz 2007 tarihinde yapılan rektörlük seçimlerinde, Prof.Dr.Gaye Usluer 116, Prof.Dr.Fazıl Tekin 80, Prof.Dr.Hasan Gönen 70, Prof.Dr.Erol Göktürk 68, Prof.Dr.Rüstem Kaya 63, Prof.Dr Cem Keçik 49, Prof.Dr.Ruhi Uyar 9 ve Prof.Dr.Tahir Karasuise bir oy aldı. Aday olmayan Prof.Dr.Cem Öğretir'e ise bir oy çıktı.
     
     İKİNCİ SIRADAKİ ADAY TEKİN'İ SEÇTİ
      En çok oy alan 6 adayın ismi YÖK'e bildirildi. YÖK de Prof.Dr.Gaye Usluer, Prof.Dr.Fazıl Tekin ve Prof.Dr.Hasan Gönen'i Cumhurbaşkanlığına sundu. Ahmet Necdet Sezer, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'ndeki rektör atamasını yapmayarak yeni Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bıraktı. Gül ise seçimlerde erkek rakiplerini geride bırakan ve en yakın rakibine 36 oy fark atan Prof.Dr.Gaye Usluer'in yerine 2'inci sıradaki Prof.Dr.Fazıl Tekin'i rektör olarak atadı.
      Eskişehir'in ilk kadın rektürü olması beklenen ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından tercih edilmeyen Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Ana Bilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr.Gaye Usluer, Prof.Dr.Fazıl Tekin'in rektör olarak atandığını internetten öğrendiğini söyledi. Usluer kendisini telefonla arayan DHA muhabirine yaptığı açıklamada, “Üniversitemizde en yüksek oyu almam beni gururlandırdı. YÖK tarafından da birinci sırada Cumhurbaşkanlığı makamına gönderildim. Bu süreçte, demokrasinin kurallarının yerine getirilmesini bekledim. Üniversitem için hayırlı olmasını diliyorum. Beni destekleyen tüm arkadaşlarıma ve arkamda olan tüm Eskişehirlilere teşekkür ediyorum'' dedi.

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 16:29

İLGİLİ HABERLER