Sağlık
  • 31.3.2006 00:02

"GÜNEŞ TUTULMASI SIRASINDA GÖZLERİ KÖR OLANLARIN TEDAVİSİ YOKTUR"

BURHAN KARADUMAN
MALATYA - Güneş tutulması esnasında çıplak gözle güneşe bakan 2 gencin rahatsızlanarak Malatya Devlet Hastanesi Göz Polikliniği'ne başvurduğu belirtildi.


Malatya Devlet Hastanesi Göz Doktorlarından Fikret Tilgen, "Yaşları 13 ve 16 olan 2 genç gözlerindeki rahatsızlıktan dolayı hastanemize başvurdu. Ancak güneşe çok uzun süre bakmadıkları için gözlerinde çok önemli bir hasar yoktu. Güneşe uzun süre bakanların gözlerinde yanık oluşur. Bu konuda dikkatsiz davranılırsa körlükle sonuçlanabilir" dedi.


Malatya Devlet Hastanesi Göz Hastalıkları ve Cerrahisi Uzmanı Dr. Mete Açıkgöz ise, 1999 yılındaki güneş tutulması esnasında Malatya'da 38 yaşındaki bir bayanın güneş uzun süre güneşe bakması nedeniyle gözlerinde körlük meydana geldiğini aktararak, "Meslek hayatımda bu ilk hastamdı. Bu yıl ise bana herhangi bir şikayet gelmedi" diye konuştu.


Dr. Açıkgöz, güneş tutulması esnasında uzun süre güneşe bakanların gözlerinde ciddi sorunların meydana gelebileceğini kaydetti. Şikayetlerin bir gün sonra başlayıp daha sonra arttığını söyleyen Dr. Açıkgöz, "Bu hastalığın şu anda tedavisi yok" dedi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 09:42

İLGİLİ HABERLER