Medya
  • 1.3.2010 17:18

HABERDE İNTERNET MEDYASI GAZETELERİ SOLLADI

Pew Araştırma Merkezi'nce yaptırılan araştırma, haberlere internet üzerinden erişimin yerel ve ulusal televizyon kanallarından sonra üçüncü sıraya yükseldiğine dikkat çekiyor.

Pew ''Bilgilenmek isteyenler için haber herhangi bir yerde herhangi bir zamanda ve herhangi bir cihazla erişilen bir faaliyete dönüştü'' diyor.

İngiltere ve ABD'de gazeteler bir süredir mali sorunlarla boğuşurken, bazı yayın organları da internet sitesine erişimi ücretli hale getirme seçeneğini gözden geçiriyor.

Pew'ün araştırması ülkede googlenews ve American Online'ın haber sitesinin, CNN ve BBC ile birlikte habere internet üzerinden erişimin en önemli araçları haline geldiklerine işaret ediyor.

Okurların %61'i haberlerini internet üzerinden okuduklarını söylerken, habere yerel haber kanallarından erişenlerin oranı %78, NBC, CNN ve Fox News gibi ulusal haber kanallarından yararlananların oranı %71 civarında.

Radyo haber programlarını evinde ya da otomobilinde dinleyenlerin oranı ise %54.

Anketin katılımcılarının %90'ı habere erişmek için birden çok yöntem ve cihaz kullanırken, %57'si de haberdar olmak için iki ila beş internet sitesinden yararlandıklarını söylüyor.

(BBC)

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:03

İLGİLİ HABERLER