Medya
  • 1.3.2010 16:53

YEREL MAHKEME "TURKUVAZ"DA YARGITAYA UYDU

İSTANBUL - İstanbul 2. İş Mahkemesi, Yargıtay'ın bozma kararına uyarak, Turkuvaz Medya grubundaki ''grevin durdurulması yönündeki kararın hukuken yok hükmünde olduğuna'' karar verdi.
Sirkeci'deki İstanbul 2. İş Mahkemesi'nde görülen davada, aynı mahkeme tarafından 17 Temmuz 2009 tarihinde verilen ''grevin durdurulması'' yönündeki karara ilişkin Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nin 15 Eylül 2009 tarihli bozma ilamı okundu.
Sendika avukatının, Yargıtay'ın bozma ilamına uyulmasını ve grevin durdurulması yönündeki ihtiyati tedbir kararının kaldırılmasını istediği duruşmada, işveren vekilleri ise Yargıtay kararını hukuka uygun değerlendirmediklerini ve ihtiyati tedbir kararının devamını talep etti.
Mahkeme Başkanı, Türkiye Gazeteciler Sendikası'nın (TGS), ATV ve Sabah gazete ile dergi gruplarının bağlı olduğu Turkuvaz İşletmesine ait İstanbul'da Balmumcu ve Sefaköy, Ankara'da ise Balgat iş yerlerinde 13 Şubat 2009 tarihinde başlayan ve 154. gününde durdurulan grevin, sona erdirilmesine ilişkin verilen kararın Yargıtay 9. Hukuk Dairesi'nce bozulmakla ortadan kalkmış bulunduğunu, bu nedenle grevin durdurulması yönündeki kararın da hukuken yok hükmünde olduğuna karar verdi.
Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
Bu arada, TGS'nin grev pankartını, 4 Mart Perşembe günü saat 12.30'da anılan iş yerlerine asacağı bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 10:03

İLGİLİ HABERLER