Gündem
  • 9.8.2009 13:09

HAİNLERLE ÇATIŞAN GAZİLERE KAMUDA İŞ İMKANI!..

ANKARA - Kamu kurum ve kuruluşlarına, "sürekli veya geçici işçi" alımında, terörle mücadele sırasında malul sayılmayacak şekilde yaralananlar ile üstün başarılarından dolayı komutanlarınca takdire layık görülen yedek subay, erbaş ve erlerin yanında afetzedeler, "öncelikli" olacak. Öncelik hakkına sahip bulunanlarda, Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) girme zorunluluğu aranmayacak.
"Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik" bugün Resmi Gazete'de yayımlandı. Kamu kurum ve kuruluşlarına, iş kanunları hükümlerine göre çalıştırılmak üzere, sürekli veya geçici işçi alınmasına ilişkin usul ve esasları düzenleyen yönetmelik 1 Eylülden itibaren yürürlüğe girecek.
Yönetmelik işçi talebinde bulunulması ve bu talebin karşılanmasına yönelik şartları da düzenliyor. Bu kapsamda, işçi talep eden kamu kurum ve kuruluşu işçinin alınacağı mesleğin niteliğine göre özel şartlar belirleyebilecek.
Kamu kurum ve kuruluşları işe yerleştirilecek kişileri, Kurum tarafından gönderilen listelerdeki adaylar arasında yapacağı sınav ile belirleyecek. Sınav; yazılı veya sözlü yöntemlerinden biri veya ikisi kullanılarak, mesleki bilgi ve becerilere ilişkin konulardan yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşlarınca, Kurum tarafından gönderilen listelerin ulaşmasını takiben otuz gün içinde yapılacak sınav, kamu kurum veya kuruluşlarının atamaya yetkili amirinin görevlendireceği bir başkan ve dört üyeden oluşan kurul tarafından değerlendirilecek.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:51

İLGİLİ HABERLER