Dünya
  • 12.2.2016 00:27

Halep'ten kaçanların yürek dağlayan görüntüleri

Özellikle yaşlı kadınların canlarını turtarmak için dağ tepe yürüyüşleri günlerini aldı. Akşamın soğuğu ve yağmurun çakuru ile tanınmaz hale gelen Halepliler, sınırımıza dayandı.

HALEP'te son durum giderek kötüleşti. Halep çevresinden gelen en son haberlere göre ateşkese rağmen çatışmalar şiddetlendi. Halep'ten kaçanların sayısı ise şimdiden 50 bini buldu.

RUSYA MUHALİFLERİN KARARGAHINI BOMBALADI

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Azez'e 6 kilometre mesafede muhaliflerin karargah olarak kullandığı Minniğ Askeri Havaalanı, Rusya'nın düzenlediği yaklaşık 30 ağır bombardıman sayesinde PYD'nin kontrolüne geçti. 

Halep son durum Türkiye'yle bağlantı kesilmek üzere

HALEP'İN TÜRKİYE'YLE SON BAĞLANTISI KALDI

Bu arada, Rus uçaklarının Azez ilçesi çevresi ve Tel Rıfat beldesine düzenlediği hava saldırıları sürüyor. Azez, Tel Rıfat ve Mare ilçesi, Halep'in kuzeyinde muhaliflerin elinde kalan ve Türkiye ile bağlantı sağlayabildikleri son bölgeler.  

HALEP SON DURUM 50 BİN KİŞİ KAÇTI

Uluslararası Kızıl Haç Komitesi (ICRC), Suriye'nin Halep kentindeki çatışmalar nedeniyle yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı yerlerden ayrılmak zorunda kaldığını açıkladı.

On binlerce Suriyeli, Türkiye sınırına yığıldı.

Kızıl Haç açıklamasında, insani yardım için ikmal yollarının kesilmesinin sivilleri "çok büyük bir baskı" altına soktuğunu söyledi.
Evlerini yurtlarını bırakıp sınırımıza gelenlerin halleri yürek dağladı. Düşa kalka kaçan yaşlı kadınlar bütün gece yürüdüklerinden buz kesmişler. Üstleri başları çamur içerisinde.
Uluslararası ajanslar o kaçıştan günler sonra feci görüntüler yayınladı.
İşte o kareler

Güncellenme Tarihi : 18.3.2016 16:16

İLGİLİ HABERLER