Gündem
  • 24.7.2006 15:51

'HALK ROJ TV İZLİYOR, BİZ YARGILANIYORUZ'

MUHARREM KONTAZ
DİYARBAKIR - Diyarbakır'da DTP Yenişehir Belediyesi tarafından hazırlanan "Stratejik Planlama Araştırması" ve 60 bin kişi üzerinde uygulanan anketin sonuçlarını açıklandı.
Yenişehir Belediyesi Eğitim, İletişim, Enformasyon Merkezi (Ar-ge) tarafından yapılan anket çalışmasının sonuçları, Belediye Konukevi'nde yapılan bir basın toplantısıyla açıklandı. Belediye hizmetlerine katılımcılık modelini uygulamaya koyduklarını dile getiren Belediye Başkanı Fırat Anlı, eğitim alanında gerilemelerin olduğunu söyledi. Anlı, Üniversite sınavında Diyarbakır'ın, Türkiye ortalamasında geçen yıl 53. sıradayken, şimdilerde yüzde 59'a yükseldiğini kaydetti. Anlı, okuma yazma bilmeyen kadınların oranınınsa yüzde 60'larda olduğunu belirtti. Yapılan anketin Yenişehir Belediyesi'ndeki tüm mahallerde uygulandığını ifade eden Anlı, bin 60 kişi üzerinde anket çalışması yapıldığını belirtti.
Belediyenin Türkçe, Kürtçe ve İngilizce hazırladığı anket çalışmasında yüzde 22 oranıyla en çok izlenen TV'nin, terör örgütü PKK yanlısı olarak bilinen Roj olduğu görüldü. Anlı, bu sonuçla daha önce Roj TV'nin kapatılmaması için 56 DTP'li belediye başkanıyla yazdıkları mektuptan dolayı yargılandıklarını hatırlattı. Ankete katılanların yüzde 42'sinin aylık gelirinin 200-300 YTL olduğu belirtilirken, yüzde 21'inin ise Diyarbakır'a zorunlu göç sonucu geldiklerini dile getirdi.
Başkan Anlı, anketin siyaset bölümünde, halkın yüzde 56.3'ünün şimdi seçim olsa DTP'ye, yüzde 16'sının ise AK Parti'ye oy verceğini ifade etti. Hazırlanan anket sonuçlarının hükümet üyelerine gönderileceğini dile getiren Anlı, "Özellikle eğitim konusunda hükümetin desteğine ihtiyaç var" dedi.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:14

İLGİLİ HABERLER