Gündem
  • 24.7.2006 14:49

GÜLLE HAYATİ TEHLİKEYİ ATLATTI

YUSUF ZİYA ERARSLAN
ANKARA - Amasya'da geçirdiği trafik kazası sonucu ağır yaralanan ve şuuru kapanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Akif Gülle'nin hayati tehlikeyi büyük oranda atlattığı bildirildi.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Nihat Tosun, Akif Gülle'nin sağlık durumuna ilişkin İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Gülle'nin kolunu kaldırabildiğini ve yüzünü buruşturmaya başladığını söyledi. Gülle'nin 8 gündür hastanede tedavi gördüğünü ifade eden Tosun, cumartesi günü el ve ayaklarındaki kırıklar için yapılan ameliyatın başarılı geçtiğini kaydetti. En zor aşamaların geride kaldığını ifade eden Tosun, "Hastanın halen şuuru açık değil, ancak parametrelerde olumlu bulgular var. Küçük ağrılı uyaranlara cevap veriyor, kolunu kaldırıyor, yüzünü buruşturuyor. Bunlar uyanmaya çok yaklaştığını gösteriyor. Biz hayati tehlikeyi devam etmekle birlikte büyük oranda atlattığını düşünüyoruz. Ancak yine de titizliği elden bırakmıyoruz. Yavaş yavaş şuurunun açılmasını ve uyanmasını bekliyoruz" dedi.
Geçtiğimiz hafta sonu ilaçların kesilmesinden sonra Gülle'nin halen daha kendisine gelememesinin normal olduğunu anlatan Başhekim Tosun, şunları söyledi:
"Böyle çok komplike hastaların riski uzun süre ortadan kalmaz. Biz ilaçları kestiğimizde iki şey bekliyorduk. Ya yavaş yavaş uyanacak ya da travmanın etkisiyle şuurunun kapalılığı devam edecek. Sonuçta ilaçları kestik ve halen daha uyanmadı. Bunun anlamı travmanın etkisinin devam ettiğidir. Travmanın etkisi azaldığı, ödemin çözüldüğü ve iyileşmenin arttığı oranda hasta kendisine gelecektir. Şu anda bu süreci izliyoruz. Bu süreçte duraklama ve yavaşlama olmadı. Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz kırık ameliyatı başarılı oldu. Ameliyat sırasında komplikasyon gelişmesinden endişe ediyorduk, bu olmadı. Hastamız şu anda kendinde olsa, ayağı kalkacak gücü olsa biz kaldırır koltuk değnekleriyle yürütürüz. Artık 2 gün arayla tomografi çekiyoruz. Beyinde meydana gelen ödemdeki çözülme devam ediyor. Solunumu büyük oranda kendisi yapıyor. Tüm bunlar gözlerini açıp 'merhaba' demesinin öncesinde çok önemli bulgular. Uyanmaya çok yaklaştığını düşünüyoruz."
Gülle'nin ağabeyi emekli öğretmen Mustafa Gülle ise, en büyük hayalinin kardeşinin kendine gelmesiyle kardeşine "Seni çok seviyoruz" demek olduğunu söyledi. Gülle'nin yoğun bakıma alınmasından sonra 8 gün boyunca kardeşini bir an olsun bile yalnız bırakmayan Mehmet Gülle, "Hastaneye gelince ciddi bir kaza geçirdiğini daha iyi anladık. 8 gündür hastanedeyiz. Allah'ın yardımı, dostların duası ve hekimlerimizin başarılı müdahaleleriyle bugün iyi yerdeyiz. Ümidimizi muhafaza ediyoruz. İnşallah hayırlı sonuca yaklaştığımız kanaatindeyiz. Bütün Türkiye ve hemşehrilerimiz bizi yalnız bırakmadı. Amasya'dan 500-600 kişi Ankara'ya geldi. Hastaneye geldiğimiz günden beri hiç kesilmeyen alaka var. Hastamızın durumu iyi. Hastanemizden çok memnunuz. Zor bir 8 gün geçirdik, inşallah bundan sonrası daha rahat olacak. Fırsat buldukça dua ediyoruz" diye konuştu.
Mehmet Gülle, "Kardeşiniz uyandığında ona ne demek isterdiniz?" sorusuna ise, "Ona, 'seni seviyoruz' demek isterim" cevabını verirken, duygu dolu anlar yaşandı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:14

İLGİLİ HABERLER