Gündem
  • 25.5.2018 00:28

Hastanenin eşyalarını çalıp eve götürdüler

Hastane personelinden skandal: Hastane kapılarını...

Konya'dan Kamu Denetçiliği Kurumu'na gelen bir ihbar, inanılmaz bir skandalı ortaya çıkardı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde güpe gündüz yaşanan olay, görenleri hayrete düşürdü. Halen hastanede görevli olan üç kişinin, hastaneye ait malzemeleri özel araçlarına alarak evlerine götürdükleri görüntüye ilişkin suç duyurusunda bulunuldu.

İlginç olay isimsiz bir ihbar mektubu ve CD ile ortaya çıktı. Duyarlı bir vatandaşın çektiği görüntülerde, halen Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan 3 kişinin gündüz gözüyle kamuya ait malları özel araçla taşıyarak evlerine götürdükleri tespit edildi.

Kamu Denetçiliği Kurumu'na ve Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'na da iletildiği belirtilen ihbar mektubunda, görüntüler de ortaya konuldu. Görüntülerde hastane personelinin iki adet yeni kapıyı S.C'ye ait olduğu belirlenen araca yükledikleri görüşüyor.

BAĞ EVİNE GÖTÜRDÜLER İDDİASI

Hastanenin güvenlik kamerası kayıtlarında da olayın bulunduğunun ifade edildiği ihbar mektubunda, bu kişilerin kapıları S.C.'ye ait bağ evine götürdüklerine yer verildi. Devlet mallarının yağmalandığı bu görüntülerdeki şahısların tek tek isimlerinin de açıklandığı ihbara ilişkin suç duyurusunda bulunduğu belirtildi.

İhbarı yapan kişi, dilekçesinde olaydan hastane müdürü ve depo sorumlusunun da bilgisi olduğunu iddia etti, sorumluların cezalandırılmasını talebinde bulundu. İhbarcı aynı tipte olayların bütün hastane personelinin gözü önünde daha önce de yaşandığını ancak herhangi bir işlem yapılmayarak üstünün kapatıldığını öne sürdü.

 

(Ulusal)

Güncellenme Tarihi : 25.5.2018 00:29

İLGİLİ HABERLER