Ekonomi
  • 12.10.2008 11:09

IMF BAŞKANI: KÜRESEL FİNANS SİSTEMİ ÇÖKMENİN EŞİĞİNDE

WASHINGTON - Uluslararası Para Fonu IMF Başkanı Dominique Strauss-Kahn, dünyada finans sisteminin çökmenin eşiğinde olduğuna dikkat çekerek, sanayileşmiş ülkeler grubu G-7'nin kabul ettiği ve ardından diğer ülkelerin de benimsediği beş maddeli eylem planını, krize karşı küresel koordinasyon için ilk adım olarak övdü.
     IMF'nin politika belirleyen makamı olan ve 185 ülkenin yer aldığı Uluslararası Para ve Finans Komitesi'nin (IMFC) toplantısının ardından basın toplantısı düzenleyen Strauss-Kahn'ın, övdüğü G-7'nin eylem planında, kredi akışının yeniden sağlanması ve bankaların desteklenmesi için eldeki bütün imkanların kullanılması öngörülüyor.
     IMFC toplantısından sonra yapılan yazılı açıklamada, IMF'nin, küresel finans krizinden çok olumsuz etkilenen ülkelere acil kredi sağlamaya hazır olduğu bildirildi.
     IMF Başkanı, hükümetlerin alacağı önlemlerin, bankaları yeniden kredi vermeye ikna edecek kadar güçlü olacağını ve böylece kredi krizinin yayılmasının sonuna gelineceğini umduğunu belirtti.
     Strauss-Kahn, basın toplantısında, küresel finans krizinin, yoksul ülkelerde yaşanan yüksek gıda fiyatları sorununu unutturmaması gerektiğini ifade ederek, gelişmiş devletlere, yardım sözlerini yerine getirmeleri çağrısında bulundu.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:29

İLGİLİ HABERLER