Gündem
  • 19.4.2024 10:16

İran : 3 insansız hava aracını düşürdük

Yetkili, devlet medyasının büyük çaplı bir saldırı olmadığını bildirmesi nedeniyle İran'ın hava savunmasının 3 insansız hava aracını düşürdüğünü söyledi

Tahranlı bir yetkiliye göre, İran hava savunması Cuma günü üç insansız hava aracını düşürdü; devlet medyası, İsfahan'ın merkezindeki patlamaların ardından büyük çaplı bir saldırı veya patlama bildirilmediğini söyledi.

İran Ulusal Siber Uzay Merkezi sözcüsü Hossein Dalirian, sosyal platform X'te yaptığı açıklamada, üç insansız hava aracının "ülkenin hava savunması tarafından başarıyla düşürüldüğünü, şimdilik bir füze saldırısına ilişkin rapor bulunmadığını" söyledi.

Bu , ABD'li bir yetkilinin Cuma günü CNN'e , İsrail'in bölgesel gerilimi artırma tehdidinde bulunan bir hareketle İran'a saldırı düzenlediğini söylemesinin ardından geldi .

Devlet haber ajansı IRNA'nın haberine göre, İran'ın hava savunma sistemleri olası hava tehditlerine karşı önlem olarak birçok bölgede devreye alındı.

IRNA, Cuma günü yerel saatle erken saatlerde yaptığı açıklamada, "Bazı olası hedeflerle başa çıkmak için ülkenin bazı bölgelerinde hava savunmasının etkinleştirilmesinin ardından, raporlar şu ana kadar herhangi bir hava tehdidinin neden olduğu büyük ölçekli bir saldırı veya patlamanın bildirilmediğini gösteriyor." dedi.

Önemli nükleer tesislere sahip kritik bir merkezi il olan İsfahan'da yapılan kapsamlı kontroller, tüm hassas askeri ve güvenlik tesislerinin güvende kaldığını ve herhangi bir olay bildirilmediğini gösteriyor.

IRNA, füze savunma sistemlerinin etkinleştirilmediğini ekledi.

İran devlet yanlısı medya, İsfahan vilayetindeki nükleer tesislerin güvende olduğunu söylüyor
 

İran'ın devlet yanlısı Tasnim haberleri, "güvenilir bir kaynağa" atıfta bulunarak İsfahan eyaletindeki nükleer tesislerin "tamamen güvenli" olduğunu söylüyor.

Diğer İran medya kuruluşları da aynısını aktarıyor.

ABD'li bir yetkili CNN'e Cuma günü İsrail'in İran'a saldırı düzenlediğini söyledi. Yetkili, saldırının hedefinin nükleer olmadığını da sözlerine ekledi.

Güncellenme Tarihi : 19.4.2024 10:20

İLGİLİ HABERLER