Asayiş
  • 21.10.2005 00:35

İSTANBUL'DA ÜNLÜ JOKEYİN ENİŞTESİ VURULDU

ABDULLAH ARVAS
İSTANBUL (İHA) - Ünlü Jokey Halis Karataş'ın eniştesi, ganyan bayii işletmecisi Ahmet Akbulut, Pendik'te kimliği belirsiz kişilerce bacağından vuruldu. Bir dönem ünlü jokeyi şike yapmakla suçlayan Akbulut, kendisini Halis Karataş'ın ağabeyi Hüseyin Karataş'ın adamlarının vurduğunu öne sürdü.
Pendik'te ganyan bayii işleten ve Halis Karataş'ın kardeşi Hayriye Akbulut'la evli olan Ahmet Akbulut, Kaynarca'da bir otomobilden inen 3-4 kişi tarafından bacağından vuruldu. Saldırganlar, olayın ardından geldikleri otomobille kaçarken, kanlar içinde yere yığılan Akbulut, çevredeki vatandaşlar tarafından önce Pendik Özel Nene Hatun Hastanesi'ne, burada ilk tedavisi yapıldıktan sonra da Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede polise ifade veren Ahmet Akbulut, kendisini Karataş'ın ağabeyi Hüseyin Karataş'ın vurdurttuğunu söyledi. Aynı iddiayı basın mensuplarına da tekrarlayan Akbulut, "Beni Hüseyin Karataş'ın adamları vurdurttu. Elimden ganyan bayiini zorla almaya çalıştılar. Hüseyin Karataş'ın bende çekleri vardı. Bunları kullandım. Ancak bu çekler karşılıksız çıktı. Ayrıca ben eşimden boşanmak istemiyorum ama boşatmaya çalışıyorlar. Beni ölümle tehdit ediyorlardı. Bu yüzden savcılığa başvurdum. Can güvenliğim yok" diye konuştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.


Ahmet Akbulut, geçtiğimiz günlerde eşiyle arasındaki boşanma davası sırasında, Bakırköy 1. Aile Mahkemesi'ne yazılı ifade vermiş ve ifadesinde ünlü jokey hakkında bir takım iddialarda bulunmuştu. Akbulut dilekçesinde, "Karataş at sahipleriyle anlaşıp yarış kuruyordu. Daha fazla bahis oynansın diye ilk iki ayakta koştuğu yarışları hep kaybederdi. Sonraki ayaklardaki yarışları ise sürekli kazanırdı. At sahipleri bunu bildikleri için kuponlarını buna göre yazarlardı. Ganyan bayiime gelip günde 10-15 milyarlık kupon doldururlardı. Şike olayında şahidim 1990-1992'de Türkiye Jokey Kulübü Başkanı olan Orhan Özsoy'un oğlu Emre Özsoy'dur" ifadelerine yer vermişti.

 
Ahmet Akbulut ayrıca, ünlü jokey Halis Karataş'ın ağabeyi Hüseyin Karataş ile ortaklaşa açtıkları Pendik'teki Türkiye Jokey Kulübü 500 no'lu ganyan bayii yüzünden mahkemelik olmuştu. 1998 yılında açılan ganyan bayiinin işletmesi nedeniyle anlaşamayan ikili, birbirleri hakkında Pendik Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunmuştu.

 TJK 500 no'lu ganyan bayiinin sahibi olan Hüseyin Karataş, işletmesini yapan eniştesi Ahmet Akbulut'u dolandırıcılıkla suçlarken, Akbulut ise kayınbiraderi Hüseyin Karataş'ın 33 bin YTL değerinde at yarışı kuponu aldığını fakat kendisine herhangi bir ödeme yapmadığını iddia etmişti.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:51

İLGİLİ HABERLER