Gündem
  • 24.10.2008 16:59

İŞTE DTP'NİN BAŞBAKAN'IN AFİŞİNİ İNDİRME GEREKÇESİ!..

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tunceli gezisi öncesi caddelere asılan afişler DTP'li belediye tarafından indirilirken, DTP Milletvekili Şerafettin Halis, Başbakan Erdoğan'ı gezisi sırasında protesto edeceklerini söyledi.
DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis ve Tunceli Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, Başbakan Erdoğan'ın Tunceli'ye yarın yapacağı gezi öncesi basın toplantısı düzenledi. Belediye konferans salonunda düzenlenen toplantıda Milletvekili Halis, şunları söyledi:
"Tunceli halkı AK Parti'yi ve Başbakan'ı neden istemiyor? Her şeyden önce Kürt sorununa yaklaşımı, bölgede yaşamı, çekilmez koşulları daha da arttırmıştır. Tüm Türkiye'de yaşayan Kürtlerin yaşamı güvenceden yoksun, tehdit altındadır. Sınır içi ve sınır dışı operasyonlardaki hırsı, savaşı insan öldürmedeki ısrarın bilincinde olan her mantığın Başbakan'ı kabul etmesi mümkün değil. Cem evlerini cümbüş evi kabul eden bir mantığın iktidarında, eğitim ve sağlık başta olmak üzere yaşamın tüm alanlarında uyguladıkları politikalarıyla yoksulluk had safhaya varmıştır".
PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a fiziki şiddet uygulandığını iddia eden Milletvekili Halis, ''İmralı'da yapılanların Kürt ve Türk halklarını birbirine düşürme provokasyonu'' olduğunu söyledi. Açıklamasında "Barış Öcalan ile mümkün olacak" ifadesini kullanan Halis, "Yaşanan bu olaylardan ötürü Başbakan'ı iline istemeyen Dersim halkı inancını ve duygularını dışa vuracaktır. Başbakan'ı karşılamaya çalışanlar da kanunsuz uygulamalara baş vurmaktadır. Okullara talimatlar göndererek öğretmen ve öğrencilerin alana gelmelerini zorunlu kılıyorlar. Halkın değerlerine sahip olmayan kimselerin halk adına Başbakan'a methiyeler dizen pankartları da kabul etmiyoruz. Halkın tepkisinin demokratik sınırlar içinde kalacağı inancıyla ben ve partim o gün Başbakan'ı istemeyenlerin yanında olacağım" şeklinde konuştu.
Toplantıda bir gazetecinin, Başbakan'ı karşılamak amacıyla asılan afişlerin indirilmesiyle ilgili sorusuna Belediye Başkanı Songül Erol Abdil, "Ben ısrarlara rağmen Başbakan'ı karşılamaya gitmeyeceğim. Halk adına asılan isimsiz afişler halkta tepkilere neden oldu. Biz de bunu doğru bulmuyoruz. Bu nedenle kaldırdık" şeklinde cevap verdi.

Güncellenme Tarihi : 15.5.2016 05:02

İLGİLİ HABERLER