Sağlık
  • 21.6.2006 13:45

İŞTE ÖLDÜREN O KENE!..

NURHAN İÇMEZ
TOKAT  - Tokat, Çorum, Gümüşhane ve Balıkesir'de 7 kişinin ölümüne yol açan kenelerden geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı vatandaş arasında endişe yol açıyor.


Türkiye genelinde 22 ilde görülen, İstanbul, İzmir gibi illeri de tehdit eder duruma gelen "kene" ısırması konusunda hastanelere başvurularda artış yaşanıyor. Tokat merkeze bağlı Kemal Paşa Beldesi'nde kiraz toplarken bacağına kene yapışan 45 yaşındaki Bedir Alan, Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'nde eşiyle birlikte geldi. Alan'ın bacağındaki kene hastanede yapılan müdahaleyle çıkartıldı. Eşinin keneyi fark ettiğini ifade eden Alan, direk hastaneye geldiklerini söyledi. Bu arada kan örneği alınan Alan, 2-3 gün sonra tekrar hastaneye gelmesi istenerek evine gönderildi.


Öte yandan, Tokat Dr. Cevdet Aykan Devlet Hastanesi'ne bugüne kadar 100'e yakın vatandaşın kene ısırması sebebiyle başvurduğu, 30 kişinin tedavi edilerek taburcu edildiği kaydedildi. Ayrıca intaniye servisinde 4 kişinin "kene" ısırması şüphesiyle yattığı, hastalık nedeniyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine ise bugüne kadar 5 kişinin sevk edildiği bildirildi.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 04:44

İLGİLİ HABERLER