Sağlık
  • 15.5.2007 14:23

KADINLAR KORKUNCA ÖNCE DOKTORLAR AŞI OLDU

HAKKARİLİ kadınlar, tetanos aşısının kısırlık yaptığı söylentileri üzerine aşı yaptırmak istemeyince, Hakkari Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Songül Serdaroğlu ile sağlık ocağında görevli 2 kadın doktor ve 2 hemşire onları ikna etmek için önce kendileri aşı oldu.
      Tetanos Aşı Günleri'nin 2'nci turunda, 15-49 yaş grubunda doğurganlık çağındaki kadınların aşılanması için çalışma başlatan sağlık ekipleri, aşının kısırlık yaptığı söylentileri üzerine, kadınları ikna etmekte zorlandı. Biçer Mahallesi'ndeki Namık Erdoğan Sağlık Ocağı’nda toplanıp, mahalledeki evleri tek tek dolaşarak kadınlara tetanos aşısı yapmak isteyen doktorlar ve hemşireler, bazılarının aşı olmak istememesi üzerine, ilk aşıları kendilerine yaptı. Hakkari Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Songül Serdaroğlu, Dr. Elif Akar ve Dr. Şule Zenginler ile 2 hemşirenin aşı olduklarını gören kadınlar ikna oldu. 200 kadına sırayla tetanoz aşısı yapıldı.
     
      KISIRLIK SÖYLENTİSİ YANLIŞ
      Hakkari Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Songül Serdaroğlu, halk arasındaki ‘aşı kısırlık yapıyor’ söylentisinin yanlış olduğunu söyledi. Serdaroğlu, kesinlikle böyle birşeyin söz konusu olmadığını, aşının insan sağlığı açısından büyük yararı olduğunu belirterek, “Bu yanlış söylentilerin önüne geçmek için önce kendimiz aşı yaptırdık. 14 Haziran 2007 tarihine kadar sürecek olan aşı kampanyasında Hakkari’de yaşayan bütün kadınları aşılamayı hedefliyoruz'' dedi.
      Tetanos Aşı Günleri kapsamında, Hakkari Sağlık Müdürü Dr. Halil Hekimoğlu tarafından oluşturulan 30 kişilik sağlık ekibi, kent merkezi, ilçeler ve köylerde ev ev dolaşıp kadınlara aşı yapmayı sürdürüyor.
     

 

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER