Sağlık
  • 13.3.2017 13:07

Kinoa Tozu Nasıl Kullanılır?

Amerika kıtasında İnkalar zamanına kadar dayanan ve tüketilen, vücutta sindirim dengesini düzenleyen ve doyurucu etkisi ile ön plana çıkan, K, D, A, B, C vitaminleri ve demir, fosfor, çinko gibi mineralleri bünyesinde barındıran, vücut için her anlamda yararlı olan bitkiye kinoa adı veriliyor. Amerika kıtasında And Dağlarında üretimi gerçekleştirilen ve astronot yiyeceği olarak da isimlendirilen kinoa bitkisi, son yıllarda ortaya atılan en etkili zayıflama yöntemlerinden olarak gösteriliyor. Dünyada herkes tarafından kısa sürede duyulan ve kullanımı her geçen gün artış gösteren bu bitkinin, kullananların yorumlarına ve kullanım alanlarının çeşitliliğine bakılarak ne kadar etkili olduğu herkes tarafından net bir şekilde gözlemlenebiliyor. Ülkemizde de kısa sürede adını duyurmuş olan bu doğal tohum, herkes tarafından aranılan ve ulaşılmaya çalışılan bir mucize olarak nitelendiriliyor.

Kinoa hakkında herşey

Ülkemizde adı yeni yeni duyulan bu bitki ile yeni tanışanların akıllarına gelen soruların başında kinoa yararları ve nasıl kullanılır soruları dikkat çekiyor. Kişilerin merak ettikleri bu soruların cevapları kinoa kullanıcı yorumları kısmında yer almaktadır ve oldukça basittir. Kinoa vücuda her anlamda yararlı bir bitki olarak, yapılan araştırmalar ile etkisi kanıtlanan bir bitki. Kullanımı merak edenler için ise geniş kullanım alanları ile son derece kolay tüketilebilen bu bitki, firmalara tarafından kullanıcılara toz olarak sunuluyor. Kullanım şekilleri incelendiğinde ise öncelikle çay kahve gibi içecek sınıfında da gösterilebilen bu tohumlar sıcak su ile karıştırılarak içecek olarak tüketilebiliyor. Tadının ve kıvamının kahveye daha çok benzerlik gösterdiği biliniyor. Bunun dışında daha birçok kullanım alanı mevcut. Kinoanın çok keskin bir tadı ve kokusu olmaması ve bu özelliklerinin hoş bir etkiye sahip olması bir çok yiyecek ile birlikte tüketilebilmesine olanak sağlıyor.

Kinoa tozu nasıl kullanılır?

Kişilerin yemeklerinde rahatlıkla kullanabilecekleri ve özellikle Türk mutfağına uygunluğu dikkat çeken kinoa bitkisi birçok yiyecekle ile birlikte tüketilebiliyor. Bu tüketim çeşitliliklerine bakıldığında kişiler kinoa tozunu haşlayıp, yapacakları salatalarının üzerine ekleyerek yoğun ve rahat bir şekilde tüketebiliyor. Ayrıca sebze, tavuk ve et yemekleri ile birlikte kullanımı gerçekleştirilebilen bu bitki, bu yemekler ile birleştirildiğinde ortaya muhteşem tatta yiyecekler ortaya çıkıyor. Bu bitki Pilav gibi yiyeceklerde de rahatlıkla eklenebiliyor. Bunlara ek olarak kişiler bu tohumu isterseler meyve suyuna karıştırarak, ister direk olarak suyla karıştırarak, isterseler süt veya yoğurda ekleyerek kullanabiliyor. Önerilen miktara bakıldığında ise günde 2 kere düzenli olarak kullanılması uzmanlar tarafından kişilere öneriliyor. Kullanım alanı bu kadar çok olunca kinoa içeceği kullanan kişilerin düştükleri hatalardan birisi olarak sık kullanım göze çarpıyor. Kişilerin ilk kullanımda sonra en az 6-8 saat gibi bir süre bekleyip tekrar tüketimi gerçekleştirmeleri net bir şekilde belirtiliyor. Buna sebep olarak diğer bütün yiyecek ve içeceklerin tüketiminde olduğu gibi sık tüketimi gerçekleştirilen ürünlerin vücut sağlığını ve dengesini bozması olarak gösteriliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 13.3.2017 15:09

İLGİLİ HABERLER