Asayiş
  • 4.5.2004 01:21

KİŞİSEL E MAİLLERİ TAKİBE ALAN EMNİYET, " MAİL KUTUNUZ DOLMUŞTUR" DİYE MESAJ ATINCA YAKAYI ELE VERDİ

Emniyet'e, "kişisel e-posta'ları izleme" suçlaması. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Merkezinin, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirdiği iddia edildi.Suçlamanın kaynağı ise Emniyet'in mail kutusu dolunca, izlenen e-posta adreslerine yanlışlıkla, "İstanbul Emniyet Müdürlüğü- Bilgi İşlem Müdürlüğü" imzalı, "mail kutunuz dolmuştur, boşaltınız" uyarı yazısının gelmesi oldu.

Sanat ve Hayat Dergisi'ne yazılarını ve görüşlerini mail yoluyla aktarmak isteyen okuyucular, ilginç bir uygulamayla karşılaştı. Okuyucuların e-posta'ları derginin adresine ulaştırılamazken, bu kişilerin adreslerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden uyarı mailleri gönderildi.

Bu maillerde, "Mail göndermek istediğiniz kullanıcının, mail kutusunda yeteri kadar boş alan kalmamıştır. Kullanıcı ile irtibata geçerek mail kutusunu boşaltmasını öneriniz" ifadesi yer aldı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü-Bilgi İşlem Müdürlüğü imzasıyla gönderilen mailler, "int03&iem.gov.tr" adresinden ulaştırıldı ve yardım için Müdürlüğün telefon numaraları da yer aldı. Okuyucuların ve yazarların e-postaları da bu nedenle 2 hafta boyunca dergiye ulaştırılamadı. "İstanbul Emniyet Müdürlüğü-Bilgi İşlem Müdürlüğü" imzasıyla gönderilen maillerin, kullanıcılara bilgisayar sistemindeki yanlışlık nedeniyle gönderildiği saptandı. Bu gelişmeden dolayı, Türkiye'nin en büyük bilgi işlem ağına sahip olan Emniyet Genel Müdürlüğü, bazı e-posta adreslerini kendisine yönlendirerek, izlemeye aldığı böylece, bu adreslerden yapılan yazışmaların bir kopyasının, Bilgi İşlem Merkezi'nin sistemine kaydedildiği belirtildi. Bilgi İşlem Merkezinin sistemi dolunca, sistemin otomatik olarak, kullanıcılara bu uyarı maillerini gönderdiği kaydedildi.

Oysa, bu uyarı maillerinin, Emniyet Bilgi İşlem Merkezi Ağı içinde yer alan Emniyet görevlilerinin e-posta adresleri ve Emniyet'in kendi yayınlarına yönelik, servis sağlayıcısının bir hizmeti olarak gönderildiği belirtildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, mail adresinin kendilerine ait olduğunu belirtirken, maillerin "spam" olarak gönderildiğini bildirdi. Yetkililer, e-posta'ların Emniyet tarafından izlendiğini kabul etmezken, olayı "virüs olabilir" şeklinde değerlendirdi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:08

İLGİLİ HABERLER