Gündem
  • 1.5.2004 21:06

KKTC: ''RUM YÖNETİMİ SADECE RUM HALKINI TEMSİL EDİYOR''

LEFKOŞA - KKTC Dışişleri Bakanlığı ve Başbakan Yardımcılığı, Kıbrıs Rum yönetiminin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkını temsil etmesi veya adanın bütünü üzerinde egemenlik icra etmesinin yasal, siyasi ve fiili olarak mümkün olmadığını bildirdi.
     ''Bu gerçeğin Annan planında da teyit edildiğinin'' altını çizen bakanlık, ''AB'ye katılan 10 yeni üye arasında 'Kıbrıs Cumhuriyeti' adıyla yer alan Güney Kıbrıs'ın sadece Rum halkını temsil ettiğine'' dikkati çekti.
     ''Kıbrıs Türk tarafının, Kıbrıs sorununun 1 Mayıs 2004 tarihinden önce çözülmesi ve kapsamlı çözüm çerçevesinde birleşik bir Kıbrıs olarak AB'ye girebilmesi için üzerine düşeni yaptığı'' belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     ''Kıbrıs Türk halkı birleşik bir Kıbrıs'ın AB'ye üye olması yönünde iradesini ortaya koyarken Rum halkının çok büyük bir çoğunluğunun tercihi BM Genel Sekreteri'nin kapsamlı çözüm planını reddedip tek yanlı olarak AB'ye girmek olmuştur. Bu durum karşısında başta AB olmak üzere uluslararası toplumun Kıbrıs konusunda yeniden bir değerlendirme yapma zorunluluğu hasıl olmuştur.''

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:07

İLGİLİ HABERLER